Det har ikke været nemt at komme ind på markedet for gastætte siloer, selv om der ud over MA Montage på Djursland kun er Assentoft Silo A/S, som producerer gastætte siloer til det danske marked. For et år siden udvidede Morten Andersen sin service- og salgsvirksomhed til også at fabrikere siloer.

- Det er ikke det nemmeste marked at komme ind på lige i øjeblikket. Svineproducenterne holder igen med at købe siloer for tiden, og det gælder ikke kun de gastætte siloer, vi selv producerer. Vi sælger glasfibersiloerne, som vi får færdige hjem, men dem er der heller ikke meget salg i for tiden, fortæller Morten Andersen, som har været selvstændig i fire-fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han glæder sig over, at der stadig er gang i service og vedligehold, som en stor del af virksomhedens arbejde består i.

- Folk reparerer hellere på gamle siloer eller køber en brugt frem for at investere i en ny silo. Så vi har stadig nok at lave, siger han.

Håber på bedre tider

Trods den svære start fortryder han ikke, at han satte gang i produktionen af gastætte siloer.

- Vi har som sådan ikke investeret ret mange penge i projektet, for vi havde faciliteterne i forvejen, og hullerne i pladerne får vi lavet ude i byen. Og så køber vi kun materialer ind til de siloer, vi har solgt, så vi mister ikke en masse penge på at have noget liggende. Det er mere tid, vi har investeret, og det tror jeg, er godt givet ud, lyder det fra Morten Andersen.

Han håber på, at økonomien snart vender, så svineproducenterne igen får penge mellem hænderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når tiderne bliver bedre, er jeg sikker på, at der nok skal komme gang i salget af gastætte siloer igen. De har jo den fordel, at de holder foderet frisk længere tid, så jeg har hørt flere svineproducenter sige, at de sagtens kan mærke forskel på foderet fra en gastæt og en almindelig silo, siger han.