Der er masser af succes, men også spotlight på udfordringerne inden for det økologiske landbrug når Økologikongres 2015 åbner scenen med 100 oplæg den 25. og 26. november.

Stadig udfordringer

Arrangørerne har valgt "Succes og udfordringer" som overskrift for kongressen. Det går godt for økologien i Danmark. Aldrig har der været efterspurgt, solgt og eksporteret så mange økologiske fødevarer. Intet andet land har så stort et salg af økologiske varer per indbygger, og tallet er stigende. Den økologiske sektor er også innovativ. Mange nye økologiske varer som skyr og speltbrød er blevet standard i den konventionelle fødevareproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Succeserne står i kø, men ingen træer vokser ind i himmelen - selv ikke de økologiske. Der er stadig udfordringer at tage fat på. Det gælder for eksempel inden for dyrevelfærd, klima, biodiversitet, mangfoldighed på bedriften og driftsøkonomi. Og Økologi-Kongres 2015 vil hylde successen men samtidig tage fat på udfordringerne, forklarer specialkonsulent Tomas Brødsgaard Fibiger Nørfelt, Seges, Økologi, der er projektleder for holdet bag Økologi-Kongres 2015.

Udover det faglige program har kongressen også en udstilling, hvor maskiner, produkter, viden og resultater vises frem af førende virksomheder, organisationer, forskningsinstitutioner og landmænd.

Økologi-Kongres 2015 afholdes på Vingsted hotel & konferencecenter nær Vejle.