Dal-Bo's TriMax stubharve er velkendt for sin gode opblanding af jord og stub, stor gennemgang og jævne marker. Dertil kommer, at den anvendt som dybdeharve, er virkelig god til at bryde en pløjesål og bearbejde jorden.

Hidtil har TriMax været til rådighed som en liftophængt harve med 3 eller 4,1 m arbejdsbredde med springbolt eller 2D stenudløser. Nu er udviklingsafdelingen hos Dal-Bo imidlertid gået et skridt videre og har konstrueret en bugseret model med 6,3 m arbejdsbredde baseret på tandsystemerne fra de mindre arbejdsbredder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Dal-Bo i en pressemeddelelse.

Vælg selv dybde

Arbejdsdybden er ned til 30 cm, men chaufføren vælger selv dybde fra 5 - 30 cm via den fuldhydrauliske dybdejustering.

Dal-Bo's udvikling af en større TriMax imødekommer et stigende behov for jordløsning, for stadigt tungere traktorer og vogntransporter er hård ved jorden. En vanskelig høst som sidste år gør problemet endnu værre og med en tørke som i år, bliver det meget tydeligt, at planterne har behov for frit at kunne udvikle rødderne optimalt.

Med 2D-udløser

Dal-Bo TriMax 630 er en meget robust harve med en rummelig rammekonstruktion og 23 kraftige harvetænder fordelt på 3 buller med 27,5 cm tandafstand. Med en rammehøjde på 85 cm og en bulle afstand på 70 cm, arbejder TriMax 630 effektivt i dybden. Efter harvetænderne følger fjederophængte jævne-tallerkner monteret på en fast ramme med central indstilling samt en Ø60 cm boogie T-ringsvalse.

Det skriver Dal-Bo i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2D-udløseren fungerer ved, at harvetænderne ved påkørsel af jordfaste sten kan bevæge sig +/- 10 cm til siden og/eller svinge helt op over jorden. Det beskytter harvetænderne optimalt ved påkørsel af sten og er også med til at fjerne voldsomme belastninger på harvens rammekonstruktion.

2D-udløseren er bygget op om et drejeligt beslag med tallerkenfjedre og en hydraulikcylinder.

Den nye Dal-Bo TriMax 630 kræver meget af traktoren, hvis man arbejder dybt, for når 23 tænder når ned i 30 cm dybde med en fremdrift på 8-12 km/h, er der behov for noget power. Dal-Bo anbefaler mindst 400 hk til dybdeharvning under almindelige jordbundsforhold, men mindre kan gøre det ved alm. stubbehandling på lette jorder.