Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Strækkes igennem på Farmerdagen

Af esu - 8. sep. 2017 KL. 07:56

Lørdag introducerer Minkpapir den nye Fix 2.7 tanemaskinen på Farmerdagen i Messecenter Herning.

Minkavlere står over den udfordring, at minkskindene bliver stadigt større, og at tanemaskinerne derfor skal kunne levere et stigende træk. Derfor introducerer Minkpapir et kit, der opgraderer Fix 2 tanemaskinen til Fix 2.7. Fix 2 er verdens mest udbredte tanemaskine, og har siden 2002 tanet mere end 400 millioner skind.

Sparer arbejdsgang

Strækmekanismen i Fix 2.7 har en betydelig højere ydelse, og når skindene strækkes hårdere, stiller det også krav til fastholdelsen af skindet på tanen. En ny metode til påsætning af posen sikrer fastholdelsen, blandt andet med en 10 gange større flade til at fastholde skindet.

Tanemaskinen finder selv den formonterede pose, griber automatisk om ?ørerne? på den, strækker den ud, så den går fri af hårene, hvorefter den fører posen ned over skindet og til sidst slipper den. Den nyudviklede pose sikrer et fantastisk greb om skindet, så det selv ved kraftige stræk holdes i et sikkert greb.

- Den nye automatiske procedure sparer en arbejdsgang, og selv ved store skind er den som minimum lige så hurtig som den gamle tanemaskine, så vi leverer stadig markedets mest produktive tanemaskine, fortæller Erik Lund, Minkpapir A/S.

- Minkavlerne kan ved selvsyn opleve den nye tanemaskine, som vil blive demonstreret hele dagen på Farmerdagen, fortsætter Erik Lund.

Plastposer med hukommelse

Den nye pose er patenteret og er resultatet af et større udviklingsarbejde. Den består af flere lag plast, som med forskellige egenskaber sikrer en optimal fastholdelse af skindet. Strækegenskaberne er unikke, for selv om posen trækkes voldsomt ud, så trækker den sig sammen igen, som om den havde en indbygget hukommelse.

- Den nye Fix 2.7 er en væsentlig stærkere maskine, og derfor har vi udviklet den nye posemetode til fastholdelse af skindene for at kunne udnytte maskinens potentiale, siger Erik Lund.

Krævende industrinorm

Fix 2 tanemaskinen er bygget efter krævende industrinormer og til kontinuerlig drift. Maskinen er næsten uopslidelig, og med en opgradering til Fix 2.7 kan pelserierne udnytte deres investering i Fix 2 mange år fremover. Den nye Fix 2.7 kan håndtere både den gamle Fix 2 tane og den nye og større Fix 3 tane.

Opgradering

Ifølge Minkpapir kan alle tanemaskiner af typen FIX 2 Mrk. III fra 2010 og fremefter opgraderes. Fix 2.7 kittet leveres fra september måned, så de opgraderede tanemaskiner er klar til den kommende pelsningssæson. Alternativt tilbyder Minkpapir, at kunden kan ombytte deres FIX 2 med en renoveret og "klar til brug" FIX 2.7 tanemaskine.

- Når pelserierne vælger løsninger fra Minkpapir, skal de være trygge ved, at de kan få et godt afkast af deres investering. Med opgraderingen tilbyder vi en økonomisk løsning, der klæder pelserierne på til fremtiden, siger Rudi Pedersen, adm. direktør i Minkpapir.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame