Selvom Agco har solgt for 1,7 milliarder dollar i første kvartal af 2015, må virksomheden melde om et fald i salget på 27 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Det fremgår af Agco's regnskab for første kvartal.

En stor del af skylden for salgsnedgangen kan placeres hos en ufavorabel valutakurs, fortæller Agco. Hvis valutakursen fjernes fra tallene, kan Agco vise en salgsnedgang på kun 15,3 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Efterspørgslen på landbrugsmaskiner er faldet på alle store markeder i første kvartal som følge af, at landbrugets økonomi stadig er svag, og det påvirker vores branche, siger Martin Richenhagen, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør for Agco.

Generelt spår Agco, at det faldende salg fortsætter i resten af 2015 på grund af landbrugets pressede økonomi. Derudover fortæller Agco, at man forventer, at årets omsætning og overskud bliver mindre end sidste år.

Agco forventer at omsætte for et sted mellem 7,7 og 7,9 milliarder dollar i 2015.

Faldende overskud

Overskudet hos Agco har også været på skrump. Hvis man ser på resultatet før skat og uden indtægter fra datterselskaber, kunne Agco i årets første tre måneder præstere et overskud på 26,8 millioner dollar. Det er en stor nedgang i forhold til samme periode sidste år, hvor tallet var 130,6 millioner.

Efter skat og indtægter fra datterselskaber har Agro skabt et overskud på 30,1 millioner dollar i de første tre måneder af 2015. I samme periode sidste år var overskudet 99,6 millioner dollar, så også her viser Agco en stor nedgang.