Tirsdag

4. august 2015

3 m/s Vest / nordvest
Vest / nordvest
21 °C Rain Shower
Rain Shower

Større selvkørende fra Knight

De besøgende på Lamma 2011 kunne som de første besigtige den nye selvkørende marksprøjte Knight SP 2050, som er monteret med en tank på 5.000 liter

Den nye Knight SP 2050-sprøjte har luftaffjedring og en avanceret hydrostatisk transmission. Kabinen er designet og produceret af Knight. Derfor er der ikke gået på kompromis med komforten, og føreren har uhindret udsyn til sprøjtebommen.

Den nye SP 2050 supplerer to mindre modeller af selvkørende sprøjter fra den engelske producent. Modelbetegnelsen fortæller, at sprøjten er udstyret med en 200 hestekræfters Perkins-motor, og at tanken rummer 5.000 liter. Serien kommer også til at omfatte sprøjter med tanke på 4.000 og 6.000 liter.

Sprøjten har krængningsstabilisator på forakslen og er med aktiv luftaffjedring. Ud over chassiset er også førerkabinen luftaffjedret. Kabinen er designet af Knight og produceres også på fabrikken i England.

- Kabiner produceret til mejetærskere eller finsnittere egner sig ikke til en selvkørende marksprøjte, hvor det er vigtigt med et godt udsyn til sprøjtebommen. Derfor bygger vi selv kabinen, som er uden stolper bagerst i kabinen, og føreren behøver derfor kun at kaste et blik til siden for at se sprøjtebommen, forklarer Brian Knight, da han præsenterer den nye sprøjte.

Elektronisk kontrolleret transmission

SP 2050 har hydrostatisk transmission og firehjulstræk. Transmissionen kontrolleres af Smartdrive, og det betyder blandt andet, at der kan køres hurtig transport med få omdrejninger på motoren. Systemet indeholder også fartpilot og mulighed for at programmere de opgaver, der skal udføres i marken.

Den udstillede sprøjte var monteret med Michelin-dæk i dimensionen 650/65 R38, og med den dækmontering har sprøjten en frihøjde på 125 centimeter.

Sporvidden er variabel, og som ekstraudstyr kan der leveres et hydraulisk system, så sporvidden kan justeres fra førerkabinen.

For at minimere risikoen for, at støj fra motoren ødelægger komforten i kabinen, har Knight valgt at placere brændstoftanken imellem førerkabinen og motoren.

Tanke af rustfrit stål

Tanken på den selvkørende sprøjte produceres i rustfrit stål, og tank til rent skyllevand er integreret i tanken.

Sprøjten leveres med bomme på op til 40 meter og kan leveres med forskellige typer af dyseholdere, der blandt andet omfatter en dobbelt dyseholder med mulighed for dyseskifte fra førerkabinen.

Bommen kan også leveres med bomhøjdeautomatik, hvor sensorer sørger for, at bommen altid holder en ensartet højde over afgrøden.

Kommer som Scan-Sprayer

Scan-Agro i Hadsund importerer de selvkørende sprøjter fra Knight, og her i landet vil de engelske sprøjter blive markedsført som Scan-Sprayer 40, 50 og 60.

- Vi har allerede solgt den første model, som skal leveres her til foråret, og den kommer hjem med en 6.000 liters tank, fortæller Finn Søndergaard fra Scan-Agro.

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.Tags


Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".Udvalgte artikler

Ny gødskningsbekendtgørelse giver højere norm

Ny gødskningsbekendtgørelse giver højere norm

03.08.15 | 08:36 |

?

NaturErhvervstyrelsen offentliggør den nye gødskningsbekendtgørelse, der består af mindre justeringer af gødningsnormerne det næste halve år, mens regeringen ser på den nuværende gødningsregulering.

Majsen skal holdes grøn

Majsen skal holdes grøn

02.08.15 | 11:16 |

?

Det er i de dårlige "majsår", at det er allervigtigst at sørge for, at svampesygdomme bliver bekæmpet med et godkendt svampemiddel, mener mælkeproducent Dirk Millenaar og maskinstationsejer Erling Kjær.

Kun syv ud af 50 mælkeprocenter kan skabe overskud

Kun syv ud af 50 mælkeprocenter kan skabe overskud

31.07.15 | 13:27 |

?

Nye beregninger fra Seges viser, at blot 14 procent af de danske heltidsmælkeproducenter er i stand til at skabe overskud med den nuværende mælkepris.

Efterårsbehandling i rødsvingel til frø

Efterårsbehandling i rødsvingel til frø

31.07.15 | 12:04 |

?

I rødsvingel dannes potentialet for et højt frøudbytte i det forudgående efterår.

BL: Afvis randzonekontrollanter

BL: Afvis randzonekontrollanter

31.07.15 | 11:54 |

?

Selv om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har meldt ud, at randzoneloven skal skrottes, fortsætter NaturErhvervstyrelsen med at kontrollere landmænd for korrekt udlægning af randzoner. Nu opfordrer administrerende direktør i Bæredygtigt Landbrug, Bjarne Nigaard, landmændene til at afvise kontrollanterne, når de dukker op.