Agritechnica 2015

Tirsdag

1. december 2015

1 m/s Vest / sydvest
Vest / sydvest
5.3 °C Scattered Clouds
Scattered Clouds

Større selvkørende fra Knight

De besøgende på Lamma 2011 kunne som de første besigtige den nye selvkørende marksprøjte Knight SP 2050, som er monteret med en tank på 5.000 liter

Den nye Knight SP 2050-sprøjte har luftaffjedring og en avanceret hydrostatisk transmission. Kabinen er designet og produceret af Knight. Derfor er der ikke gået på kompromis med komforten, og føreren har uhindret udsyn til sprøjtebommen.

Den nye SP 2050 supplerer to mindre modeller af selvkørende sprøjter fra den engelske producent. Modelbetegnelsen fortæller, at sprøjten er udstyret med en 200 hestekræfters Perkins-motor, og at tanken rummer 5.000 liter. Serien kommer også til at omfatte sprøjter med tanke på 4.000 og 6.000 liter.

Sprøjten har krængningsstabilisator på forakslen og er med aktiv luftaffjedring. Ud over chassiset er også førerkabinen luftaffjedret. Kabinen er designet af Knight og produceres også på fabrikken i England.

- Kabiner produceret til mejetærskere eller finsnittere egner sig ikke til en selvkørende marksprøjte, hvor det er vigtigt med et godt udsyn til sprøjtebommen. Derfor bygger vi selv kabinen, som er uden stolper bagerst i kabinen, og føreren behøver derfor kun at kaste et blik til siden for at se sprøjtebommen, forklarer Brian Knight, da han præsenterer den nye sprøjte.

Elektronisk kontrolleret transmission

SP 2050 har hydrostatisk transmission og firehjulstræk. Transmissionen kontrolleres af Smartdrive, og det betyder blandt andet, at der kan køres hurtig transport med få omdrejninger på motoren. Systemet indeholder også fartpilot og mulighed for at programmere de opgaver, der skal udføres i marken.

Den udstillede sprøjte var monteret med Michelin-dæk i dimensionen 650/65 R38, og med den dækmontering har sprøjten en frihøjde på 125 centimeter.

Sporvidden er variabel, og som ekstraudstyr kan der leveres et hydraulisk system, så sporvidden kan justeres fra førerkabinen.

For at minimere risikoen for, at støj fra motoren ødelægger komforten i kabinen, har Knight valgt at placere brændstoftanken imellem førerkabinen og motoren.

Tanke af rustfrit stål

Tanken på den selvkørende sprøjte produceres i rustfrit stål, og tank til rent skyllevand er integreret i tanken.

Sprøjten leveres med bomme på op til 40 meter og kan leveres med forskellige typer af dyseholdere, der blandt andet omfatter en dobbelt dyseholder med mulighed for dyseskifte fra førerkabinen.

Bommen kan også leveres med bomhøjdeautomatik, hvor sensorer sørger for, at bommen altid holder en ensartet højde over afgrøden.

Kommer som Scan-Sprayer

Scan-Agro i Hadsund importerer de selvkørende sprøjter fra Knight, og her i landet vil de engelske sprøjter blive markedsført som Scan-Sprayer 40, 50 og 60.

- Vi har allerede solgt den første model, som skal leveres her til foråret, og den kommer hjem med en 6.000 liters tank, fortæller Finn Søndergaard fra Scan-Agro.

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.Tags


Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".


Dagens mest læste


Udvalgte artikler

Livet som forpagter hos AP Pension

Livet som forpagter hos AP Pension

27.11.15 | 12:27 | ?

Tre journaliststuderende har set nærmere på AP Pensions forpagterordning, og på livet for en af de landmænd, der driver et landbrug, som AP Pensions investeringsfond ejer.

Forurenede mælkeerstatninger giver syge kalve

Forurenede mælkeerstatninger giver syge kalve

27.11.15 | 11:47 | ?

Undersøgelse af forskellige mælkeerstatningers kvalitet afslørede problemer med tre ud af syv produkter.

DLG afbryder forhandlinger med Kalmar Lantmän

DLG afbryder forhandlinger med Kalmar Lantmän

27.11.15 | 10:02 | ?

Forhandlinger mellem det DLG-ejede Svenska Foder og Kalmar Lantmän ender uden resultat. Svenska Foder vil i stedet konkurrere selvstændigt i Kalmar-området.

Stille betalingsstandsning i ny forklædning

Stille betalingsstandsning i ny forklædning

27.11.15 | 08:25 | ?

I denne artikel ser advokat Jens Paulsen nærmere på de "helt stille"betalingsstandsninger, der synes at være den primære type af betalingsstandsninger under landbrugets nuværende krise.

Eva Kjer: Vandplaner udsat til fagligt grundlag er på plads

Eva Kjer: Vandplaner udsat til fagligt grundlag er på plads

27.11.15 | 07:50 | ?

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen indleder snarest drøftelser af indholdet i vandområdeplanerne i forbindelse med landbrugs- og fødevarepakken.