Næsten 60 millioner tons fødevarer vil De Forenede Arabiske Emirater have behov for i 2025, hvis indbyggere og turister skal mættes.

Og med kun 6,5 procent landbrugsjord, skal 85 procent af de mange millioner tons mad importeres. Det er blandt andet baggrunden for, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i denne uge er i Dubai og Abu Dhabi med en erhvervsdelegation for at promovere danske fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Behovet for flere fødevarer er i den grad til stede i De Forenede Arabiske Emirater, og det er ikke kun smør og ost, som vi i mange år har eksporteret, de efterspørger. Der er også kommet et fokus på forskellige økologiske fødevarer og varesortimentet i supermarkederne bliver større, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

I 2020 forventes det, at fødevareimporten i Emiraterne vil være over 50 millarder kroner værd. I 2016 eksporterede danske virksomheder fødevarer for 622 millioner kroner.

- Udover markedsgevinsten i sig selv er der en sidegevinst ved at rodfæste sig i Emiraterne. Kommer man ind på markedet, har man også bedre adgang til resten af regionen. Landet fungerer som en slags fødevareknudepunkt, hvorfra man eksporter videre, siger Esben Lunde Larsen.

I dag besøger miljø- og fødevareministeren den danske stand på den enorme fødevaremesse Gulfood i Dubai World Trade Center. Her udstiller 20 danske virksomheder.