Skovene kan ikke forsikre sig mod økonomiske tab ved stormfald, skriver Dansk Skovforening på sin hjemmeside.

Fra 2001 til 2006 kunne danske skovejendomme ellers tegne en forsikring ved stormfald. Ordningen var femårig og skulle genforhandles i 2005.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men samtidig blev de danske skove ramt af et stort stormfald. Det øgede præmiekravet så meget, at en gentegning af forsikringen blev umulig.

Skovforeningen har siden forhandlet med mange forsikringsselskaber i både ind- og udland for at etablere en tabsforsikring, som det kendes i vore nabolande. Forhandlingerne har desværre endnu ikke ført til et resultat, oplyser foreningen.

Svært for udenlandske selskaber

Imidlertid kan enkeltejendomme opleve at få tilbudt en tabsforsikring fra de udenlandske selskaber, som Skovforeningen forhandler med. Men det betyder ikke, at disse udenlandske selskaber kan tilbyde en ordning, der gælder hele Danmark.

Det skyldes, at selskabet i givet fald skal etablere en komplet risikovurdering ned på postnummerniveau for hele Danmark for at kunne genforsikre sig. Det er så stort et arbejde, at det oftest vil udelukke interessen fra de udenlandske selskaber, oplyser Dansk Skovforening.

Sådan en risikovurdering kræves dog ikke, hvis der kun er tale om enkeltejendomme, hvor risikobilledet ikke afviger væsentligt fra skovene i selskabets hjemland. Så kan den danske skov indgå i selskabets normale portefølje.