Vestjysk Bank kom ud af 1. halvår 2016 med et basisresultat før nedskrivninger på 227 millioner kroner. Korrigeret for kursreguleringer er basisresultatet på niveau med 1. halvår 2015, hvor basisresultatet udgjorde 220 millioner kroner.

Vestjysk Banks nedskrivninger i 1. halvår 2016, der udgjorde 216 millioner kroner mod 171 millioner kroner i samme periode sidste år, afspejler i al væsentlighed et landbrugserhverv i fortsat alvorlig økonomisk krise. Mens banken har kunnet konstatere en positiv udvikling i kvaliteten af kundeporteføljer inden for øvrige brancher og på privatkundeområdet i 1. halvår 2016, tegner nedskrivninger på landbrug sig for godt 85 procent. af bankens nedskrivninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På grund af vores betydelige eksponering mod landbrugserhvervet er vi meget følsomme over for udviklingen inden for dansk landbrug.

Jan Ulsø Madsen, administrerende direktør, Vestjysk Bank.

- Afregningspriserne på mælk og svinekød har gennem hele 2015 og 1. halvdel af 2016 ligget på et historisk lavt niveau. Det er glædeligt at kunne konstatere en lille forbedring af afregningspriserne på svinekød hen over sommeren, men niveauet er fortsat meget lavt, og udviklingen i afregningspriserne på både mælk og svinekød er præget af stor usikkerhed. På grund af vores betydelige eksponering mod landbrugserhvervet er vi meget følsomme over for udviklingen inden for dansk landbrug. Vi følger vores kunder og den virkelighed, de lever i, meget tæt. Vi søger hele tiden at udnytte vores mangeårige erfaring inden for landbrug til, i samspil med kunderne, at træffe de nødvendige beslutninger, selvom de ofte er svære, fortæller Jan Ulsø Madsen.

I årets første seks måneder realiserede Vestjysk Bank et resultat efter skat på 10 mio. kr. mod 44 mio. kr. i samme periode sidste år. Med baggrund i de nuværende forhold forventes behovet for nedskrivninger fortsat at kunne absorberes af bankens basisresultat, og det ventes, at banken kan opnå et resultat for hele 2016 på niveau med 2015.