Massey Ferguson har netop haft verdenspremiere på sin nye MF Global Series-traktorer i forbindelse med et stort anlagt arrangement i Beauvais i Frankrig, hvor den store traktorproducent de seneste dage har haft 6.000 kunder og forhandlere fra 40 lande på besøg.

Traktorserien er helt nyudviklet, og bygger således ikke videre på tidligere platforme. Den nye traktor er sammensat af 90 procenthelt nye komponenter, blandt andet en helt nyudviklet transmission.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet har været, at den nye traktor i i segmentet fra 60 til 130 hestekræfter, som sin grundform har et stort globalt potentiale og med forskellige komponenter kan tilpasses de forskellige krav og behov i alle verdensdele. Serien skal da også produceres på fabrikker flere steder i verden.

1.000 første dag

De første tilbagemeldinger fra kunder flere steder i verden tyder på, at Massey Ferguson har ramt plet med at udvikle en helt ny traktor fra bunden.

Den første traktor i den nye serie - MF 4708 med 82 hestekræfter - blev sendt på markedet for nylig i Afrika og blev allerede fra første dag en betydelig succes med et salg på i alt 1.000 nye traktorer. Den næste traktor i serien, MF 4709, står også lige foran lancering.

Massey Ferguson har investeret i alt 350 millioner dollar i udviklingen af den nye traktorserie inklusive opførelse af en ny fabrik i Kina. Det er det største beløb Agco-koncernen nogensinde har investeret i at udvikle en ny traktor-serie, og lanceringen er startskuddet på den største udvidelse af Massey Fergusons traktorprogram i mange år.

- Dette er den største nyhed inden for produktionen og det største produktudviklingsprojekt i Agcos historie, og det er en kæmpe udvikling af Massey Fergusons brand, siger Richard Markwell, Massey Ferguson Vice President og Managing Director Europe/Africa/Middle East.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye 4700-serie har allerede kørt test i Afrika, Europa og Amerika og ventes udrullet globalt over de næste fem år. En version med kabine forventes til salg i Danmark fra 2016.

Multinationalt projekt

Massey Ferguson har med den nye serie understreget sin position som global traktorproducent. Traktoren er udviklet fra et helt blankt papir af et multinationalt team af ingeniører med et mål om at indarbejde klassiske MF-dyder.

Udviklingsprojektet er ifølge Massey Ferguson unikt i landbrugsmaskinbranchen, og med hele verden som markedsplads, skal traktoren også produceres og samles af et fleksibelt netværk af MF-fabrikker i hele verden.

Produktionen kommer til at foregå på fabrikkerne i Canoas i Brasilienl, Chennai i Indien, Manisa i Tyrkiet og Changzhou i Kina.