- Jeg er utroligt stolt over at stå her som formand nu, tak for støtten. Det giver mig endnu mere kampgejst til det arbejde, der ligger foran mig nu, lyder det fra en tydeligt rørt Henrik Dalum til 4H Landsmødet på et fyldt Skovly.

Han er forholdsvis ny i 4H ledelses-sammenhænge. Han blev valgt ind i 4Hs landledelse i 2012, men har tidligere arbejdet mange år som frivillig på Madskolerne. Henrik Dalum overtager nu posten som formand fra fungerende formand Carsten Kronborg Andersen, som har siddet på posten siden tidligere formand Rikke Boss efter mere end seks år som formand tidligere på året måtte forlade posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil gerne sende en stor tak til Carsten. Jeg er faktisk ked af, at du har valgt at træde ud af 4H ledelsen, for som jeg også har sagt til dig, så tror jeg vi kunne havde fået et rigtigt godt parløb, og ledelsen kommer til at savne dig, fortæller Henrik Dalum.

Han blev valgt på 4Hs Landsmøde, som blev afholdt lørdag på 4Hs kursus-center Skovly ved Ribe.

Den ny formand er uddannet landmand og logistikassistent og arbejder til dagligt hos EDI-Soft i Aarhus.

Større udskiftning

Også landsledelsen fik en større udskiftning på landsmødet, hvor fire nye medlemmer blev valgt ind.

Det drejer sig om Tina Dyrholm, Marianne Morthorst, Rene Mejer Lauritsen og Frederik Kirk. Marianne Morthorst har tidligere været en del af ledelsen, mens resten er nye ansigter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledelsens siger farvel og tak til Tina Lauridsen, Kristina Vanggaard Brødbæk og Amalie Berg. Carsten Kronborg Andersen havde valgt ikke at genopstille til ledelsen, hvis han ikke blev valgt som formand, og siger altså også farvel til ledelsen.