Faglig inspiration og muligheden for at snakke med andre landmænd. Der var i hovedtræk de to ting, der havde fået 250 landmænd til at tage turen til rådgivningsvirksomheden LMO i Søften onsdag 25. november. Her ventede et dagslangt program med alt fra faglige indspark fra kvæg- og svinekonsulenter og aktuelle råd til disponering og til køb og salg af råvarer.

Ledelse er vigtig

Administrerende direktør Jan Winther lagde i sin velkomsttale vægt på vigtigheden af at tro på fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil gerne starte med at citere en gammel protestsang: I kan ikke slå os ihjel! Og uden at drage sammenligninger i øvrigt, så gælder det selvfølgelig også for landbruget. Vi tror alle sammen på fremtiden - også selv om det ser svært ud lige nu. Jeg er glad for, at så mange af vores kunder river en dag ud af kalenderen for at komme til LMO FagLand. Der er masser af inspiration at hente - og i dag er det selvfølgelig helt gratis at spørge rådgiverne til råds, så benyt jer af muligheden, opfordrede Jan Winther og lagde i sin tale også vægt på vigtigheden af god ledelse i landbruget for at kunne mestre fremtidens udfordringer.

Og netop ledelsesbegrebet tog forfatter Christian Ørsted fat på, da han holdt et inspirende og humoristisk foredrag om, hvad god ledelse handler om, og hvad en dårligere af slagsen kan betyde for både virksomhed og medarbejderes ydeevne.

- Vi har brug for en bæredygtig ledelse. Det er vigtigt at have en balance mellem det ansvar, som medarbejderne får, og den indflydelse de har. Og hvis vi tænker på decideret skæld ud. Tror I, at det giver færre fejl? Nej, men det giver færre indrapporteringer, sagde Christian Ørsted, som har skrevet bestselleren "Livsfarlig ledelse" og rådgiver mange større virksomheder omkring ledelse.

Overflødige

Dagens faglige program foregik i forskellige lokaler i LMO-huset og blev til sidst rundet af med et besøg af Googles marketingchef, Jesper Eiby, som havde taget turen til Søften for at fortælle landmændene noget om den måde, som teknologien kommer til at ændre på måden at drive landbrugsvirksomhed på.

- Udviklingen står ikke stille, og vi ser nogle trends til, hvordan man som virksomhedsejer bør forberede sig på fremtiden. Man kan sagtens komme i en situation i fremtiden, hvor hænder bliver overflødige, sagde Jesper Eiby og fortsatte:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er masser af teknik i landbruget allerede i dag, og mange landmænd har taget det til sig. Et af mine budskaber i dag er at åbne landmændenes øjne endnu mere for, at det er vigtigt at følge med i, hvad der sker i morgen. Simpelthen for at at blive mere effektiv og følge med tiden. Jeg håber faktisk også, at jeg kan provokere dem lidt, sagde Jesper Eiby inden han trådte op på podiet foran landmændene.

Tilfredshed

Næstformand i LMO, Anders Ahrenfeldt, driver et landbrug i Kjellerup, og han var godt tilfreds med LMO FagLand.

- Jeg synes, det er et rigtigt flot arrangement, og jeg kan høre rundt omkring, at folk er meget glade og tilfredse. Jeg tror, at grunden til, at der er kommet så mange i dag er kombinationen mellem et fagligt program, hvor landmanden kan få nogle aktuelle input, de eksterne oplægsholdere og muligheden for at mødes med andre landmænd. Jeg har faktisk også bemærket, at mange går og snakker om de faglige indlæg, og på den måde bruger vi hinanden som en slags sparringspartenere, fortalte Anders Ahrenfeldt.