Sidste år lancerede Claas Quadrant 3300 RF (Roto Feed). Nu kommer storballepresseren, der leverer baller i dimensionerne 90x120 centimeter, i en ny version med snitter.

Fremover kan Quadrant 3300 leveres i en såkaldt RC-version, som står for Roto Cut, hvor maskinen har indbygget en rotor med 25 knive, der er i stand til at snitte materialet efter behov.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ligeledes kan Quadrant 3300 leveres både med en enkelt aksel, med tandem-aksel eller med en tvangsstyret tandemaksel.

Både Quadrant 3300 og den lidt mindre Quadrant 3200, som presser baller i dimensionerne 70x120 centimeter får fra næste år en ny og bredere pickup monteret. Pickuppen har en totalbredde på 2,35 meter. Desuden har pickuppen en speciel snegl monteret i kombination med to pickupruller, der ifølge Claas giver en høj kapacitet og et ensartet flow gennem pickuppen og videre til forkammeret.

Mejetærskere får nye motorer

Fra næste år sker der også en række forbedringer på Claas’ serie af Tucano-mejetærskere. Serien, der består af ialt syv modeller - tre med seks rystere, tre med fem rystere og en hybrid maskine med en enkelt rotor, får til 2013 opgraderede Mercedes-Benz-motorer, der overholder de nyeste emissionskrav.

Det betyder, at der fremover skal påfyldes AdBlue på maskinerne, da Mercedes-Benz arbeder med SCR-katalysator på motorerne for at reducere udslippet af skadelige partikler i udstødningsgassen. Til gengæld er effekten øget på alle modeller og spænder nu fra 238 hestekræfter i den mindste Tucano 320 til 326 hestekræfter i Tucano 470, der er hybrid-modellen.

I kabinen sker der også ændringer. Modellerne får nemlig fremover Cmotion kørehåndtaget integreret i armlænet, og hele serien bliver desuden udstyret med Cebis-betjeningen, som vi kender fra den større Lexion-serie. Dog bliver Cebis-systemet på Tucano en lidt forenklet variant af systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fremover bliver Tucano-serien ligeledes udstyret med Claas Telematics, der giver piloten mulighed for at lave udbyttekort via gps, have autostyring eller styring via lasere i siden af skærebordet. Desuden kan maskinen fjernovervåges