Efter ideen fra Kuhn skårlæggersæt, bestående af to bagmonteret samt et frontmonteret skårlægger-sæt, har Kuhn præsenterede BP 8300 mulchmaskinen på 8,3 meters arbejdsbredde.

Hver af de tre enheder består faktisk af samme klippeenhed fra den frontmonteret Kuhn BPR-model. Ifølge Kuhn sikrer det en ens klippekvalitet i hele arbejdsbredden, og da de to bagmonterede enheder er pendulophængt, tilpasser de sig terrænet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rotordiameteren er 46,5 centimeter og har slagler monteret i spiralfacon omkring rotoren. I kombination med det indstillelige bagskjold kan BP 8300 snitte store mængder planterester, og ifølge Kuhn også ved høje arbejdshastigheder. Afklippede planterester kastes ud over støttevalsen, som består af stål med en diameter på 22 centimeter. På den måde trykkes planteresterne ikke ned i jorden, og alt andet end lige øger det formuldningen af plantematerialet.

Fleksibel maskine

Ifølge Kuhn er maskinen oplagt til større bedrifter og maskinstationer, der kan udnytte den store kapacitet i maskinen, men da maskinen er meget fleksibel henvender den sig faktisk til en større målgruppe:

Pleje af græsmarker, enge, brakarealer, afpudsning af sennep, olierække samt til brug i frøgræs-marken er også oplagt til den 8,3 meter slagleklipper.

Den østsjællandske planteavler Lars Buck, Nordhøjgård valgte netop en 8,3 meter Kuhn BP 8300 slagleklipper til afpudsning af frøgræsmarker på bedriften:

- Vi har 80 hektar, som skal afpudses flere gange i sæsonen. Det skal nogle gange foregå, når vi har travlt med andre opgaver, eksempelvis med høsten, og derfor er det vigtigt med en stor kapacitet, fortæller Lars Buck, som driver Nordhøjgård nær Ølby ved Køge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at kapaciteten ligger på fem til seks hektar i timen med en traktor på 165 hestekræfter, som har passende magt over opgaven.

Fordeler materialet

Lars Buck har bevist valgt en slagleklipper, da han synes, den er bedst til at fordele materialet jævnt i hele arbejdsbredden, så der kan komme passende med lys ned i bunden af frøgræsmarken.

- Maskinen findeler også materialet godt, og kvaliteten af afpudsningen er ensartet i hele arbejdsbredden, fortæller han og tilføjer:

- Desuden har maskinen den vigtige egenskab, at den er meget robust overfor sten, som den bare slår i stykker. Det er et stort plus, når vi går tæt på jorden i en afgrøde som rødsvingel.