Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Stor kapacitet i demo-maskinen

Af Morten Damsgaard - 19. apr. 2017 KL. 06:55

  • ww246681_1
  • ww246681_2
  • ww246681_3
  • ww246681_4
  • ww246681_5

På Semler Agros demonstrationsturne giver mulighed for såmaskiner til de mindre bedrifter, men også en såmaskine til de helt store bedrifter i form af RDA-modellen.

På Semler Agros demonstrationsturne vækker én maskine især opsigt med blandt andet en meget stor kapacitet:

John Deere 8370R med seks meter Väderstad Rapid RDA combi-såmaskine med en tankkapacitet på hele 6.000 liter og mulighed for placering af både korn, gødning samt frø.

citat startcitat start

Det skulle gerne give den maksimale udnyttelse af demonstrationen på de forskellige bedrifter.

- David Pedersen, direktør Väderstad Danmark.

citat slutcitat slut

- Maskinen er til de større bedrifter, som kræver en stor kapacitet, og det afspejler sig også i samarbejdet med Semler Agro som landsdækkende forhandler af Väderstad, at vi netop er i stand til at sætte sådan et demo-sæt op, fortæller David Pedersen, direktør hos Väderstad Danmark.

10 års erfaringer

Den store Väderstad Rapid har blandt andet været på Gavnø ved Næstved, hvor demo-maskinen har været i nogle erfarne hænder:

- Vi har kørt med en seks meter RDA-maskine i 10 år og såede cirka 10.000 hektar med maskinen, så vi kender da lidt til den, fortæller Lars Brylle Rasmussen, landbrugsinspektør hos Gavnø Gods.

- Maskinen har en rigtig god kapacitet og man har altid garanti for korrekt placering af kernerne, selv under skiftede jordtyper, fortæller han.

Han fremhæver flere opdateringer på den nye maskine sammenlignet med den 10 år gamle version, hvor blandt andet styring fra iPad vækker begejstring.

- Der er ingen tvivl om, at de store ændringer på maskinen er styringen, hvor vi pludselig har bedre mulighed for individuelt styring af korn i forhold til gødning og frø, fortæller Lars Brylle Rasmussen.

Fast demopiloter

På samtlige såmaskiner, som Semler Agro sender rundt på demonstrationer i landet er der fast-demopiloter med, som både kan forklarer om maskinerne og assistere med eventuelle spørgsmål under demonstrationen.

- Det skulle gerne give den maksimale udnyttelse af demonstrationen på de forskellige bedrifter, og det er altid vigtigt med en god opstart for at få en succesfuld demonstration, fortæller David Pedersen. Demo-programmet af såmaskiner fra Semler Agro er bedt og foruden den store seks meter RDA-maskine dækker det også en tre meter Rapid boksmaskine, en seks meter Spirit discsåmaskine samt Tempo V-enkornssåmaskine.

Demonstrationer over hele landet

Det store såsæt kører her i foråret rundt i den østlige del af Danmark, men David Pedersen fortæller, at man til efteråret vil sende sættet mod den vestlige del af Danmark.

- Vi gør det samme med samtlige alle otte demonstrationsmaskiner, så vi på den måde kommer hele landet rundt, men da foråret som regel er meget presset, så bliver det først til efteråret, at maskinerne får mulighed for at komme hele landet rundt.

- Vi glæder os meget til at vise dansk landbrug styrken af samarbejdet mellem Väderstad og John Deere. Derfor understreger denne demo-tour også bredden af programmet fra John Deere og Väderstad. Vi har brugt megen energi på at uddanne vores demopiloter så de kan give vores kunder den bedste sparring. Karavanen er nu igangsat og stopper først når hele landet er tilsået, fortæller Lars Frederik Henningsen salgsdirektør hos Semler Agro.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame