Beskæftigelsesminister Inger Støjberg er træt af snakken om Udkantsdanmark, som efterhånden dækker alt fra Ballerup til Ringkøbing. Og det var netop sidstnævnte, ministeren besøgte i dag, mandag.

- Lad os kalde det "baglandet" i stedet for Udkantsdanmark. Alle har brug for et godt bagland, sagde Inger Støjberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun ser et stort potentiale for øget beskæftigelse i yderområderne, men peger samtidig på et generelt problem for hele Danmark - vores konkurrenceevne er for dårlig.

- I en undersøgelse blandt europæiske studerende, blev de unge spurgt, hvad de regnede med at tjene, når de var færdiguddannede, og hvor mange timer om ugen, de regnede med at arbejde, fortæller Inger Støjberg og fortsætter:

- Her skilte de danske studerende sig ud ved at være de studerende, der forventede de højeste lønninger. Til gengæld var de danske studerende dem, der regnede med at skulle arbejde mindst. Vi kan jo nok alle sammen regne ud, at det ikke holder, siger hun.

Ændret planlov skal give albuerum

Hun understreger, at der skal gøres noget for at modvirke den faldende konkurrenceevne. Hun peger på ændringen af planloven som et af de forslag, der skal øge beskæftigelsen.

- Der skal mere end subsidier til for at skabe vækst i områderne langt fra København. Der er brug for bedre rammevilkår, mere albuerum og en bedre infrastruktur, siger ministeren, der håber, at netop ændringerne af planloven vil resultere bedre vilkår. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også Vestjylland: Vi mangler finansiering til bioenergien.

Se flere billeder fra Inger Støjbergs rundtur i Vestjylland her.