Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Støjberg: I skal ranke ryggen

Af Marianne Nørmark - 8. nov. 2018 KL. 13:14

Inger Støjberg følte sig som landmandsdatter hjemme hos landmændene i Herning og opfordrede dem til at være stolte af deres erhverv

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) var torsdag indbudt som gæstetaler til Delegeretmøde i Herning. Hun brugte sin taletid til at give de mange landmænd selvtillid og opbakning.

- I har meget at byde på som erhverv. I skal ranke ryggen og fortælle de mange gode historier om dansk landbrug. Lige nu rejser vores kronprinsepar rundt i Italien for at promovere danske landbrugsprodukter med succes, sagde Inger Støjberg til de delegerede.

Ministeren høstede en del grin fra salen, da hun jokede om Kjøvenhavnerne, der ikke helt har fattet, at gulerødderne ikke selv popper op af jorden, og at brødet hos bageren kommer af hvede, der både er høstet og bearbejdet.

Vi lytter

Ministeren er selv opvokset på en gård i Salling og fortalte historien om dengang, hun som 10-årig blev sat til at luge roer og tjente til sin første cykel. Hun er stolt af sin baggrund og føler stor solidaritet med landbruget.

- Jeg håber, I forlader dette møde med bevidstheden om, at vi er nogle, som faktisk godt kan lide jer. Jeg ved godt, I tvivler på, om vi lytter til jeres problemer på Christiansborg, men det gør vi, sagde Inger Støjberg.

Hun nåede også lige at runde debatten om lempeligere regler for udenlandske praktikanter, som Regeringen har fremsat, men som er stemt ned.

- Både 3F og Mette Frederiksen kaldte vores forslag for løntrykkeri i landbruget, men det er ikke en måde at tale om et helt erhverv på. Det nytter ikke at udskamme et helt erhverv på den måde, sluttede Inger Støjberg og fik et stort bifald fra salen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame