Entreprenørfirmaet Per Andersen A/S, Høng fik for nyligt stjålet sin JCB 4CX Rendegraver. Maskinen stod ikke på arbejdspladsen, da medarbejderen mødte ind om morgenen.

Maskinen var monteret med LiveLink sporingssystem, så derfor kontaktede Per Andersen sin leverandør, Nicolaisen & Larsen A/S, for at få hjælp til at finde frem til maskinen. Hurtigt fandt de frem til den, og politiet blev kontaktet. Politiet lavede deres undersøgelser, og få timer senere kunne maskinen udføre det påtænkte arbejde, som det have været hensigten fra starten på dagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- LiveLink er installeret i langt de fleste nye JCB maskiner og er en meget effektiv tyverisikring. Derudover kan systemet bruges til montering af en lang række driftsfunktioner på maskinerne, ligesom det holder øje med servicebehov og lignende, men det er en anden historie, siger lagerchef Dan Kirkebak, Nicolaisen & Larsen A/S.

LiveLink kan afsløre en maskines position med to meters nøjagtighed. En GSM-sender sørger for at sende signaler om, hvor maskinen er, og man kan logge på systemet fra enhver computer med internetadgang.