Kramp-koncernen kan se tilbage på et tilfredsstillende resultat for 2014. Selskabet oplevede en omsætningsstigning til 668 millioner euro, hvilket et en stigning på 7 procent i forhold til året før.

De væsentligste fokusområder i det forløbne år var opnåelse af synergier mellem Kramp og Grene og forbedret effektivitet og omkostningsstyring. Bestyrelsen, som i dag offentliggør deres årsrapport for 2014, har i ledelseserklæringen konkluderet, at de ser resultaterne som positive.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- 2014 var et godt år for Kramp-koncernen. Vi opfyldte vores målsætning med en stigning i omsætning til 668 millioner euro. Vi har ikke alene opnået en flot vækst i omsætningen, vi er også begyndt at samarbejde mere effektivt på tværs af selskabet, hvilket forbedrer resultaterne i enhver henseende, siger Eddie Perdok, CEO for Kramp-koncernen.

Årsrapportens overskrift hedder "The essential partner". Det er den besked, som selskabet gerne vil viderebringe til både kunder og leverandører.

- Et godt eksempel er vores partnerskab med traktorproducenterne AGCO og SDF. Som partnere kan vi supplere hinanden og sammen kan vi tilbyde en samlet pakke, hvilket betyder, at vores kunder ikke behøver at bekymre sig om reservedele og tilbehør. Vi ønsker også at udvikle lignende partnerskaber med andre leverandører. For os betyder partnerskab med kunderne at arbejde tættere sammen med dem, tale deres sprog, kende deres tanker og tilbyde dem løsninger, så de lettere kan gøre deres arbejde og med et godt resultat. Når alt kommer til alt, hvis kunderne har succes, har vi det også, siger Eddie Perdok.

Positive forventninger

Nettofortjenesten for 2014 endte på 39 millioner euro, og det var et lille hop op i forhold til 2013, hvor nettofortjenesten var på 34 millioner euro. Kramp meddeler desuden, at omsætningen i første kvartal af 2015 har været som budgetteret, og generelt har koncernen positive forventninger til hele 2015.

- Vi forventer at opnå en omsætning på 720 millioner euro i 2015. Der blev i 2014 brugt en del tid og energi på sammenlægning af Kramps og Grenes sortimenter, og vi forventer, at resultaterne af denne indsats vil vise sig i 2015. Ved at udnytte fordelene ved fusionen i 2013 bedst muligt tror Kramp-koncernen på, at det er muligt at forbedre overskudsgraden yderligere. I 2015 vil der atter være et højt investeringsniveau omfattende yderligere styrkelse af it-systemerne, fastholdelse og forøgelse af den førerposition, som Kramp har inden for e-handelsløsninger, samt udvidelse af distributionscentrene i Polen og Frankrig, skriver koncernen i en pressemeddelelse.