Ph.d.-studerende Mikkel Kragh Hansen fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet er blevet tildelt et rejsestipendie fra Stibo-Fondens, og pengene skal bruges til et ophold på Sydney University.

5 ph.d.-studerende inden for datalogi og IT er blevet tildelt Stibo-Fondens IT-rejsestipendier på i alt 405.000 kr. Pengene er med til at sikre, at fem store IT-talenter kan rejse ud og lære endnu mere på nogle af verdens førende universiteter. En af dem er 28-årige Mikkel Kragh Hansen, der forsker i at udvikle sikre robotter til landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stibo-Fonden har blandt andet som formål at støtte videnskabelig forskning og dansk erhvervsliv, og det er helt naturligt at fokusere på IT og datalogi. IT og datalogi er et omdrejningspunkt for at styrke vores konkurrenceevne i såvel Stibo koncernen som i hele vores samfund. Derfor er det vigtigt at støtte op om næste generation af IT-talenter, siger Ole P. Kristensen, dr.scient.pol., og formand for Stibo-Fonden.

Flere robotter i landbruget

Inden for en overskuelig årrække vil en stor del af håndteringen af afgrøder blive varetaget af selvkørende landbrugsmaskiner - robotter. Det vil være alt fra såning til ukrudtsbehandling og høstning, det forudser Mikkel Kragh Hansen.

- Jeg studerer robotteknologi i landbruget af to årsager. Dels interesserer jeg mig rigtig meget for autonome/selvkørende køretøjer generelt og ville rigtig gerne arbejde med nogle af de sensorer (radar og lidar), man her bruger til at detektere og undgå kollision med mennesker, dyr og andre forhindringer. Landbrugsrobotter er en ideel mulighed for at arbejde inden for det felt. Dels har jeg specialiseret mig inden for signalbehandling af billeder under mit studie, hvilket især forskning inden for landbrug udgør en stor del af efterspørgslen af. Derfor sidder vi faktisk en gruppe på to forskellige ph.d.-studerende og postdocs på Institut for Ingeniørvidenskab i Aarhus, der alle beskæftiger os med landbrugsforskning af den ene eller anden art, forklarer Mikkel Kragh Hansen.

Støtter unge IT-talenter

Rejsestipendiaterne uddeles en gang om året af Stibo-Fonden. Stibo-Fonden ejer Stibo koncernen, som er en over 200 år gammel virksomhed med rødder i trykkeribranchen.

Et langsigtet ejerskab gennem Stibo-Fonden har gjort det muligt at fokusere på innovation og udvikling. Derfor er Stibo koncernen i dag en global virksomhed - og med over 600 IT-arbejdspladser en af Danmarks største softwarearbejdspladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stibo er i dag en stærk danskejet virksomhed, der arbejder globalt. Både herhjemme og internationalt er der efterspørgsel efter rigtig dygtige forskere med globalt udsyn. Derfor er det naturligt for Stibo-Fonden at støtte de bedste IT-talenter i Danmark med rejsestipendier, siger Ole P. Kristensen.

Kandidaterne til Stibo-Fondens rejsestipendier bliver indstillet af deres vejledere på universiteterne. Det er Stibo-Fondens bestyrelse, der ud fra en indstilling vælger dem, der modtager et rejsestipendium.