Jo længere mod vest, jo flere gange bliver skråen lige vendt et par ekstra gange, inden der sættes signatur i bunden af købsaftalerne på striben af dyrskuer landet over. Et geografisk fænomen, der ikke har formået at overraske salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas A/S.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Traditionelt er Stemas hvert år med på rigtig mange dyrskuer, og vi må sige, at det i 2018 har været en tur landet rundt med arme oppe. Enkelte steder har købelysten været lidt behersket, men til gengæld har det ikke skortet på lyst til en god maskinsnak. Så det der ikke førte til aftaler direkte på dyrskuerne, kommer forhåbentlig senere, siger Robert Kjærgaard.

Han fortsætter.

- Danmarks største dyrskue i Roskilde var helt fantastisk for Stemas. Selv om Roskilde Dyrskue er en folkefest med familier, klapvogne og balloner, så bliver der altså også solgt maskiner. Det samme gjorde sig gældende på flere af de andre skuer, mens vi må erkende, at købelysten var afdæmpet nogle af stederne. Det ændrer ikke ved, at vi naturligvis kommer igen næste år. Vi skal være der for kunderne både når det går den ene vej og når det går den anden, fastslår salgsdirektøren.

Udlejere overraskede

På sommerens helt store entreprenør-begivenhed, E&H 2018 i Herning, formåede et par af Stemas' faste kunder at tage fusen på Stemas-folkene.

- Et par store udlejningsfirmaer kom ind til os og lagde rigtig store ordrer direkte på messen. Der var ikke aftalt noget med firmaerne på forhånd, og vi anede ikke, at de havde planer om at lave nogle rigtig gode aftaler om mange maskiner. Dem skal vi i gang med at levere i den kommende tid, fortæller Robert Kjærgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tilsyneladende øget opmærksomhed hos udlejningsfirmaerne og de store entreprenører på, at der kan være ganske lange leveringstider. De tider er forbi, da fabrikkerne havde maskinerne stående på lager klar til at levere også i store mængder. Derfor er firmaerne tilsyneladende blevet meget bevidste om, at det gælder om at få skubbet ordrerne afsted.

Ribe Dyrskue blev rosinen i pølseenden for Stemas' Tour de Dyrskue, men salgsfolkene har endnu et par datoer i kalenderen. Og dels følger så den store landbrugs- og entreprenørmesse Agromek i MCH Messecenter Herning i slutningen af november.