Der kommer prominent besøg til Sønderjylland den 14. januar, når Sønderjysk Landboforening (SLF) inviterer til den normalt velbesøgte nytårskur i Agerskov Hallen med plads til 1000 gæster: Statsminister Lars Løkke Rasmussen har nemlig sagt ja til at være aftenens hovedtaler, skriver SLF i en pressemeddelelse.

SLFs nytårskur i Agerskovhallen er efterhånden gået hen og blevet en tradition. For 5. gang vil landboforeningen i starten af det nye år samle lokale samarbejdspartnere, politikere, medlemmer og kunder. Sidste år var det EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager og direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, der trak knap 900 landmænd til Agerskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er heller ikke første gang, at statsministeren tager turen til Sønderjylland for at deltage i nytårskuren. I 2016 var statsministeren også hovedtaler ? og formand for socialdemokratiet Mette Frederiksen har også tidligere besøgt nytårskuren.

Politisk landbrugsdebat

I år har SLF således opfordret statsministeren til at indtage scenen:

- Vi håber at kunne gentage succesen fra de seneste år, og mon ikke det lykkes? I år har vi nemlig fået statsministeren til Sønderjylland, oven i købet i et år med folketingsvalg. Vi ser frem til at høre statsministerens tanker om vores landbrugserhverv, og vi vil gerne have en debat om, at vi ser os som en del af løsningen på mange af de udfordringer, Danmark står overfor. Landbruget er også en del af løsningen i forhold til for eksempel klima og miljø, siger formand i SLF, Christian Lund i pressemeddelelsen.

Udover statsministeren vil formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, sætte fokus på fremtidens fødevareproduktion og give sit bud på landbrugets fremtidsperspektiver. SLF ønsker også at italesætte den kritik, som landbruget ofte bliver udsat for herhjemme, trods stor ros i udlandet. I den forbindelse vil kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, Christian Hüttemeier, fortælle om medie- og omdømmekampagnen "Noget af det bedste i verden".