Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Staten giver 10 millioner kroner ekstra til urørt skov

Af Emil Filtenborg - 10. dec. 2017 KL. 09:31

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet har der blandt lodsejere været store interesse for Naturpakkens tilskud til urørt skov. Derfor bliver der nu tilført 10 millioner kroner til den.

175 fodboldbaner. Så meget ekstra urørt skov får Danmark. Rigtig mange private lodsejere har i 2017 ansøgt om at udlægge urørt skov, og det har fået miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til at tilføre 10 millioner kroner ekstra til urørt skov. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er rigtig godt, at de private lodsejere er klar til at udlægge arealer, så vi kan få endnu mere urørt skov til gavn for planter og dyr. Regeringen har fra dag ét prioriteret at skabe mere biodiversitet i de danske skove, og der er der et kæmpe potentiale i de private skove. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at finde 10 mio. kroner. ekstra, så endnu flere projekter med urørt skov kan blive til virkelighed, siger miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Der var oprindeligt afsat 10 mio. kroner til udlægning af urørt skov på private arealer i 2017. Det beløb er i 2017 fordoblet til 20 mio. kroner. Dermed forventes der at kunne indgås nye aftaler om i alt ca. 250 hektar urørt skov. Herudover vil der også blive givet tilskud til ca. 2.500 hektar anden biodiversitetsskov.

- At så mange private lodsejere er med til at skabe mere urørt skov, vidner om, at ordningen allerede er en kæmpe succes. Jeg er glad for, at de private lodsejere har taget så godt imod vores initiativ, og at vi nu kan supplere indsatsen i de statslige skove med endnu mere urørt skov på private arealer. Det er rigtig godt, at vi har fundet ekstra midler, så endnu flere ansøgere kan få tilskud til at lave naturen endnu vildere og bedre for dyrene, udtaler miljøordfører Mette Abildgaard (K).

Man kan forvente svar på ansøgningerne om tilskud til urørt skov og anden biodiversitetsskov ved udgangen af 2017. Der forventes i årets ansøgningsrunder at blive givet tilsagn om tilskud til urørt skov og anden biodiversitetsskov for i alt knap 54 millioner kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame