Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Stærkt pelssalg i usikkert marked

Af Maskinbladet - 24. feb. 2016 KL. 11:25

Usikkerheden på det internationale pelsmarked er efter Kopenhagen Furs februar-auktion afløst af fornyet tillid, lyder det fra pels-giganten.

De seneste internationale pelsauktioner har oplevet lave salgsprocenter, fordi der har været usikkerhed i branchen. I den situation kigger markedet mod markedslederen, og på det internationale pelsmarked er det de danske minkavleres andelsejede pelsauktionshus Kopenhagen Fur.

Kopenhagen Fur har således udbudt og solgt hele det store udbud på 6,8 millioner minkskind på februar-auktionen. Prisen faldt 1 procent i forhold til Kopenhagen Furs auktion i januar. Gennemsnitsprisen på danske skind var 226 kroner, og på udenlandske var den 183 kroner Auktionsomsætningen nåede 1,53 milliarder kroner

citat startcitat start

Det er svært at vurdere, hvor stor nedgangen bliver, men et realistisk bud er op til 25 procent globalt

- Tage Pedersen, bestyrelsesformand i Kopenhagen Fur

citat slutcitat slut

- Der var meget nervøsitet op til auktionen, og forventningen var nok et noget større prisfald og måske usolgte varer. Det veloverståede salg vidner om, at detailbranchen tror på fremtiden, men minkmarkedet er stadig præget af, at verdensproduktionen er for stor, siger bestyrelsesformand Tage Pedersen, Kopenhagen Fur.

Det er i de kommende uger, at minkavlerne verden over beslutter, hvor mange dyr de vil sætte i avl. Det globale udbud i 2016 er sænket med 10 millioner skind, og med det aktuelle prisniveau ventes en yderligere nedgang.

- Det er svært at vurdere, hvor stor nedgangen bliver, men et realistisk bud er op til 25 procent globalt. Den danske produktion vil også blive mindre, men fordi danske minkavlere er stærkt konkurrencedygtige, vil faldet i Danmark nok blive 10 til 15 procent, siger Tage Pedersen.

God efterspørgsel

Minkprisen toppede på et rekordhøjt niveau i et 2013, og i årene op til fordobledes minkproduktionen på verdensplan.

- På den baggrund forventede vi en naturlig markedstilpasning, og den er vi så midt i, siger Tage Pedersen.

Detailsalget i Kina har været højt gennem vinteren, og måske det bedste nogensinde. Til gengæld er det russiske marked forsvundet nærmest over natten som en følge af de geopolitiske forhold og den rekordlave oliepris. Med et estimeret slutforbrug af op imod 25 procent af den danske pelsproduktion kan det mærkes.

Det aktuelle prisniveau betyder, at rentabiliteten er presset i dele af primærproduktionen.

- De danske avlere får en højere afregningspris end konkurrenterne i udlandet, og derfor er det min forventning, at vi vil komme fornuftigt ud på den anden side. Der er god efterspørgsel på detailmarkedet, undtaget Rusland, og derfor vil prisen stige igen, når verdensproduktionen kommer ned, siger Tage Pedersen.

Kopenhagen Furs næste auktion holdes 14. til 21. april 2016.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame