De danske grovvareaktiviteter i DLG ? Danmarks største grovvareselskab ? fortsatte den positive udvikling i 2015 med en omsætning på 15,3 milliarder kroner og fastholdelse af en meget høj markedsandel i et vanskeligt marked. DLG a.m.b.a. opnåede et stærkt driftsresultat på 397 millioner kroner på baggrund af øgede markedsandele inden for en række enkeltområder samt en reduktion i omkostningsbasen på 250 milloner kroner siden 2012.

- Det er tilfredsstillende, at vi kan kvittere for det gode samarbejde med vores ejere og kunder med en overskudsdeklarering på over 105 millioner kroner i en vanskelig tid, hvor landbruget har brug for al den opbakning, vi kan give, siger Group COO i DLG med ansvar for Grovvarer, Ole Christensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Resultatet i Danmark er en direkte konsekvens af de ændringer, vi har foretaget i de seneste år for at tilpasse selskaberne til de nye udfordringer, som et stadig presset landbrug bliver stillet overfor.

- Ole Christensen, Group COO DLG

- Resultatet i Danmark er en direkte konsekvens af de ændringer, vi har foretaget i de seneste år for at tilpasse selskaberne til de nye udfordringer, som et stadig presset landbrug bliver stillet overfor. Et stærkt kundefokus og øget konkurrencekraft er helt afgørende for at vinde markedsandele, siger Ole Christensen.

Innovation skaber vækst

Væksten skal i fremtiden komme fra innovation i de lande, hvor DLG er repræsenteret. DLG har via datterselskabet Sejet Planteforædling ved Horsens udviklet en række yderst succesrige sorter, blandt andet Benchmark og Pistoria, der står til et stort internationalt gennembrud. Sorterne forventes at øge indtjeningen i Sejet markant i de kommende år og give et betydeligt bidrag til DLG?s bundlinje.

DLG?s rapsolieforretning leverede også flotte resultater i 2015 med en omsætning på 1,3 milliarder kroner og et resultat på 32 millioner kroner. DLG-koncernen har investeret kraftigt i selskabets oliemøller i 2015 og står nu i Danmark og Tyskland med en samlet kapacitet til at presse cirka 450.000 tons rapsfrø og en raffineret olieproduktion på cirka 160.000 tons.

Forretningsmodel eksporteres

Samtidig bliver den forretningsmodel, DLG har udviklet i sit danske grovvareselskab, rullet ud i resten af koncernen. En ny organisering skal eksekvere klare synergier på tværs af koncernen og ventes at bidrage med betydelige omkostningsreduktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den forretningsmodel, vi har udviklet i Danmark, forventer vi i 2016 at rulle ud i vore tyske og svenske datterselskaber med et samlet mål om at reducere omkostningerne med mindst 120 millioner kroner over de næste to år. Hertil kommer, at DLG har ændret sin organisation for at sikre fuld eksekvering af alle synergier indenfor drift, indkøb, R&D samt investeringer, siger Ole Christensen.