1.500 tilskuere og cirka 100 pløjere kommer på besøg hos familien Gade Nielsen til DM i Pløjning den 27. og 28. oktober arrangeret af LandboUngdom.

- Det bliver spændende at se så mange mennesker på vores gård, og vi glæder os til nogle rigtig gode dage på Peterslund, fortæller Søren Gade Nielsen, der sammen med sin bror Allan, mor Ann-Mari og far Jørgen er vært for DM i pløjning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er fedt, at man kan gøre pløjning til en konkurrence, og det er en rigtig sjov verden. Vi har haft en del ansatte på gården, der har dyrket konkurrencepløjning, så det gør, at vi kender lidt til det. At DM i år skal være på Peterslund bliver en stor oplevelse.

Markerne skal tilpasses

En af de store udfordringer for DM-værterne er at få markerne klar til konkurrencepløjning. Der skal være stubmarker og grønjord, og markene skal være så jævne som muligt.

- Det har været noget af et puslespil at tilpasse sædskiftet, så det passede med, at markerne står klar til DM, men det er lykkes, fortæller Søren Gade Nielsen.

- Nu må vi så bare håbe på lidt mere tørvejr frem mod DM, så er jeg sikker på, at forholdene bliver rigtig gode.

Stor ros

Familien Gade Nielsen får ingen betaling for at være DM-værter, og styregruppen bag stævnet har store roser til pløjeværterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De har fra start haft indstillingen, at det her skal bare lykkes, og det er meget vigtigt. Det er en stærk familie, der står bag DM i pløjning, fortæller Jens Iversen, der er med i styregruppen bag DM og formand for Landspløjeudvalget.

- Markplanen skal ændres, så man skal altså ind og skubbe til rytmer og rutiner, og det kræver noget fra pløjeværtens side. Men familien Gade Nielsen er gået meget professionelt til opgaven, og det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med dem.

Gode forhold

Peterslund på Mors er et rigtig godt sted at afholde DM. Udsigten over Limfjorden er smuk, en stor maskinhal vil blive brugt som plovkro, og værterne har indgået aftale med den nærliggende hingstestation Katrinelund, så der også er noget for "hestepigerne" at kigge på.

Og endnu vigtigere for pløjerne:

- Vores jord ligger forholdsvist højt, og vi har ikke fået helt så meget regn som andre steder i Danmark, så der er gode betingelserne for, at jorden bliver acceptabel at pløje, siger Søren Gade Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM i pløjning afholdes den 27. og 28. oktober. Fredag er der DM for landbrugsskolernes grundforløbselever, og lørdag er der DM for LandboUngdoms pløjere, veteranpløjere og Fabriks-DM.