Den fransk-ejede virksomhed, Hardi International, offentliggjorde mandag sit regnskab for 2017-2018. Regnskabet viser et markant tab på 54 millioner kroner. I følge direktør Sten Kjelstrup skyldes tabet flere omstændigheder.

- En ulykke kommer sjældent alene, som man siger. Tabet skyldes til dels, at vi har mistet omsætning i de områder, hvor vi traditionelt er stærke, nemlig Østersøregionen og Australien, hvor de har været hårdt ramt af tørken. Det betyder at investeringerne har været sat på hold. Tabet skyldes også en svindelsag i USA, hvor en af vores forhandlere har svindlet med blandt andet serienumre. Vi er ikke de eneste selskab, som har penge i klemme i den sag. Forhandleren sidder i øjeblikke i fængslet. Sagen er stadig under efterforskning, fortæller Sten Kjelstrup, direktør i Hardi International.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sten Kjelstrup kender endnu ikke det endelig udfald af svindelsagen, men vurderer at Hardi står til at miste et par millioner dollars, svarende til 10-12 millioner kroner.

Landmænd slikker sårene

Regnskabet i Hardi International udgør 50 procent af regnskabet i Hardi International Group, der består af 11 datterselskaber.

Den franskejede virksomhed havde en omsætning på 504,7 millioner kroner i moderselskabet, og endte med et underskud på 54 millioner kroner efter skat.

Sten Kjelstrup fortæller, at tabet til dels også skyldes overtagelsen af et søsterselskab i Frankrig, der producerer landbrugsmaskiner. Investeringen har ikke helt levet op til forventningerne.

Når Sten Kjelstrup kigger frem i indeværende år ser han mere optimistisk på fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal lige vente og se, hvordan landmændene kommer ud af tørken og konsekvenserne af den. Det er mit indtryk, at de lige nu slikker sårene. Men jeg har en forventning om, at vi kommer op på samme niveau som sidste år. Det franske marked viser i øjeblikket fremgang, Kina viser også fremgang. Det tyske marked har været i fremgang, men de holder nu lidt igen. Alt i alt kan man sige, at der er plusser og minuser rundt omkring på markederne, siger Sten Kjelstrup.

Under Hardi International A/S er der 11 datterselskaber i landene: Danmark, Sverige, Norge, UK, Tyskland, Rusland, Frankrig, Spanien, Nord Amerika, Australien og Kina.