Efter at have været lang tid undervejs forventes det, at miljø- og planudvalget i Skanderborg Kommune torsdag morgen vil vedtage et sprøjteforbud.

Forbuddet gælder brugen af ellers godkendte sprøjtemidler på udvalgte områder, og det berører 22 lodsejere i Ry og Låsby.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har drøftet det i lang tid, for det er en stor beslutning, som får konsekvenser for landmænd i kommunen. Derfor skal forarbejdet gøres ordentligt. Vi har nu fået præciseret formuleringen i forbuddet, og jeg forventer, at vi får det vedtaget på mødet torsdag morgen, siger Claus Leick fra SF, der er formand for miljø- og planudvalget.

- Det handler ikke om krig mod landmænd

Jens Gammelgaard, formand for Skanderborg-Odder Landboforening, har tidligere varslet, at et forbud vil føre til konflikt.

- Men det er selvfølgelig deres eget valg, har Jens Gammelgaard udtalt.

Claus Leick er klar til at stå på mål for beslutningen, fortæller han til Maskinbladet:

- Ja, kritikken er jo allerede i gang. Men det her handler ikke om krig mod landmænd, men om rent drikkevand til borgerne i Skanderborg Kommune. Vi har gjort meget ud af at undersøge konsekvenserne for landmændene og andre lodsejere, som forbuddet berører. Vi har fokus på at hjælpe dem bedst muligt - de kan få kompensation, og vi skal til at se på, om vi kan lave jordbytte, siger Claus Leick og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har prøvet at minimere de områder, der skal beskyttes. Men jeg er med på, at verden vil se anderledes ud for de landmænd, forbuddet berører.