Maskinbladet, Sima.

Den svenske producent af de røde og gule jordbearbejdnings- og såmaskiner viser på Sima 2017 en opdateret Spirit såmaskine på versionerne fra seks til ni meters arbejdsbredde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om en række små opdateringer flere steder på maskinen, fortæller Jonas Claesson fra Väderstad, som især bemærker det aktive såskærstryksystem.

- Systemet er opbygget med en akkumulator sammen med de hydrauliske stempler, og en sensor vil med det samme registerer såmaskinen, når der begyndes at køre op eller ned ad bakke samt kører på en bakkekam. Maskinen vil sørge for at forøge eller reducerer trykket til de hydrauliske stempler, så såskærtrykket opretholdes, uanset arbejdsvinklen på såskærene i forhold til resten af maskinen i bakker eller på fladt terræn.

Styring med iPad

Som den sidste såmaskine i Väderstad produktprogram kan Spirit nu kontrolleres over producentens E-control, som er styring over iPad eller med en Iso-bus-terminal.

Sammen med den nye styring kan chaufføren nu styre de enkelte sektioner på Spirit-såmaskinerne uafhængigt af hinanden. Eksempelvis kan frontaggregatet styres uafhængig af såskærene, ligesom efterharven også kan stilles uafhængig af de øvrige sektioner.

Såmaskinen kan nu også tilbydes med hydraulisk støtteben, hydraulisk opdelte rum for hurtig omstilling mellem en hel tank til korn eller todelt til korn og gødning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Desuden er der kommet en ny blæser, som er integeret forrest på tanken, hvilket betyder, at den er kommet betydeligt længere op på maskinen, og dermed undgår det væreste støv under tørre såforhold.