Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Spildkorn bør bekæmpes i raps

Sponseret af ADAMA - 27. aug. 2018 KL. 06:00

  • ww303171_1
  • ww303171_2

Sponseret indhold

Info

Spildkorn stjæler gødning fra rapsen og bør bekæmpes på 3-4 bladstadiet med Agil.

Spildkorn er et dårligt udgangspunkt for en god udnyttelse af kvælstof og giver vinterrapsen en unødig konkurrence om ressource og plads.

Agil 100 EC fra firmaet ADAMA giver hurtig og sikker virkning over for spildkorn og græsukrudt og kan nemt justeres i dosering efter ukrudtets art og størrelse, og det giver ifølge ADAMA en hurtig og synlig effekt ved bekæmpelse af især spildkorn.

ADAMA råder til at bekæmpe spildkorn, når dette har 3-4 blade.

På dette tidspunkt går saftstrømmen nedad og giver en fornuftig fordeling af Agil 100 EC i planten, så hele planten bliver ramt. Når spildkorn og ukrudt er væk, får rapsen mulighed for at udnytte det kvælstof, der er tilbage i Jorden.

AGIL 100 EC

ADAMA fremhæver, at Agil 100 EC er et stærkt kort ved bekæmpelse af spildkorn og græsukrudt. Midlet er regnfast efter en time, og det har en bred anvendelse i mange afgrøder.

Agil i andet end raps

Agil 100 EC er godkendt til anvendelse i bederoer, raps, kartofler samt ærter.

Der er desuden givet off-label godkendelse/godkendelse til mindre anvendelse i forbindelse med frøavl i rødsvingel, engrapgræs, stivbladet svingel, strandsvingel, alm. rajgræs, havefrø og spinat.

Der er også off-label godkendelse/godkendelse til mindre anvendelse i pil, poppel, nordmannsgran samt i vår- og vinterhestebønner. For afgrødespecifikke informationer se nedenstående afsnit om anvendelse.

Virkemåde

Agil 100 EC er et systemisk herbicid der virker ved optag gennem bladene og transporteres til plantens vækstpunkter med saftstrømmen, herunder til de underjordiske udløbere hos kvik.

Agil 100 EC blokerer for celledelingen i følsomme planter hvorimod afgrøden ikke bliver påvirket af aktivstoffet. Væksten i de følsomme planter standser forholdsvis kort tid efter behandling og synlig effekt i form af gul- eller rødfarvning indtræffer 10-14 dage efter behandling for derefter af visne helt.

Klik her og hør, hvorfor Agil 100 EC er det rigtige valg til at bekæmpe spildkorn i rapsen - Lars Kruse Andersen fra Adama giver tips til brug af Agil.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame