Brændstofbesparelser falder altid i god jord - også når der uddeles stjerner på Agromek, hvor Triolets mixervogne får to stjerner for en brændstofbesparende tretrins gearkasse. Det er Stenderup A/S i Rødding, der har nyheden med til Herning.

Det nye gearsystem til de mobile fuldfoderblandere giver en blidere overgang fra opstartshastighed til blande-hastighed. Det betyder en væsentlig mindre belastning ved opstart. Det tredje gear betyder også en hurtigere blandetid samt en stor brændstofbesparelse på op til 20 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er for at undgå opstartsproblemer med store blandere (18-30 kubikmeter), at Trioliet har udviklet en ny totrins og tretrins gearkasse, med hvilken det er muligt, at skifte uden afbrydelse fra en "start-up" hastighed til en højere hastighed, altså blandehastighed. Denne nye gearkasse forhindrer høj belastning i drivlinjen på mixeren og PTO-koblingen på traktoren.

Shifttronic gearkassen passer perfekt til kompaktfoder, ungdyrs- og golko-blandinger, da mixeren kan indstilles til at køre maksimale omdrejninger på sneglene ved strårige foderblandinger.

Blandt fordelene ud over dieselbesparelsen er også den hurtigere opstart i blandeprocessen, tidsbesparelse, mindre vedligehold og mindre kraftbehov - altså mulighed for at anvende en mindre traktor.