Hipra Nordic er en spansk ejet virksomhed, der har fokus på forskning og udvikling indenfor forebyggelse af sygdomme hos produktionsdyr. Vacciner har været fokusområde for firmaet gennem de sidste cirka 15 år.

For at komme tættere på kunderne i Norden blev det danske datterselskab Hipra Danmark oprettet i 2014, men har nu skiftet navn til Hipra Nordic.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den kraftige investering i nye vacciner har ført til gennembrud og nye registreringer til gavn for husdyrproduktionen og forebyggelsen af husdyrsygdomme i Danmark og hele Norden. Et godt eksempel er en godkendt PRRS-vaccine målrettet svineproduktionen, der exceptionelt er registreret til søer, gylte og grise i Danmark og er den første PRRS vaccine godkendt i Danmark, fortæller direktør og stifter Kirsten Larsen, Hipra Nordic.

Ligesom Hipra Nordic er den eneste virksomhed indenfor salg af forebyggende vacciner, der har et godkendt produkt mod mastitis i malkekvægsbesætninger.

Nedsætter medicinforbruget

- Hipra fokuserer på at forbedre sygdomsforebyggelsen i husdyrproduktionen, og derfor bliver vi positivt modtaget hos dyrlægerne, da vi har sammenfaldende interesser med både behandlere og primærlandbrug om at nedsætte medicinforbruget i staldene, siger Kirsten Larsen.

- De danske og nordiske husdyrproducenter er dygtige. Vi ønsker at være de dygtigste på vores felt til at udvikle nye produkter og rådgive dyrlægerne, så vi sikrer vækstpotentialet i husdyrproduktionen fortsætter i opadgående retning også i de kommende år, ved at skabe de produkter, der giver højest mulig forebyggelse af sygdomme, konkluderer Kirsten Larsen.

Siden opstarten er det gået stærkt for Hipra Nordic, som i dag har seks specialister indenfor hvert sit område med henholdsvis tre dyrlæger på svin, to dyrlæger på kvæg og en dyrlæge til fjerkræ.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hipra Nordic dækker hele norden, og allerede nu er man repræsenteret i Sverige og tilbyder support til Norge og Finland.