Krav om større tanke fra både landbruget og nye segmenter som eksempelvis fiskeopdræt betyder, at Spæncom nu lancerer 5,1 og 6,0 meter tanke, der giver tankstørrelser op til 7400 kubikmeter. Tankene vil blive markedsført under navnet Xpres-tanken med henvisning til den korte montagetid.

- Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde vores kunder et endnu større udvalg af tanke, og vi er nu leveringsdygtige i tanke fra 17 til 7400 kubikmeter og kan dermed opfylde de fleste behov inden for landbrug, fiskeopdræt og industrimarkedet, siger salgsingeniør Henrik Junker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forspændt beton

XPRES-tanken fra Spæncom består af massive forspændte elementer, der ifølge Spæncom giver en række fordele, når det gælder tankens holdbarhed, vedligeholdelse, montage, fleksibilitet og økonomi.

- Forspændt beton er en betonkonstruktion, der har langt større styrke end almindelige betonkonstruktioner. Ved montering af elementerne forstærkes den forspændte beton yderligere ved en vandret opspænding med kabler, der sikrer, at trykket udlignes, når tanken fyldes. Med Spæncoms forspændte betonelementer minimeres risikoen for revner i tanken, siger Henrik Junker.

Spæncom oplyser, at elementerne støbes i en aggressiv beton, hvilket sikrer en lang levetid.

XPRES-tanken anvendes i landbruget og industrien til gylleopbevaring, fiskeopdræt, saltlageopbevaring, lagertank og fodertank.