Den Aalborg-baserede virksomhed Spæncom har for alvor fået hul igennem til udlandet med deres betonelementer til store tanke, der anvendes i landbruget og industrien blandt andet til opbevaring af gylle, foder, vand og fiskeopdræt.

Senest har Aquatec Solutions A/S, der tilbyder fiskeopdrætssystemer til hele verden, lagt en ordre på 30 tanke, der skal bruges til et fiskeopdrætssystem i Tasmanien - 15.000 kilometer væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Højere tankkapacitet

Spæncom har netop investeret i nye forme til produktion af tankelementer, der er fem og seks meter høje, hvilket giver en væsentlig højere tankkapacitet. Det har, ifølge salgsingeniør Henrik Junker, været udslagsgivende i forhold til at udvide markedsområderne.

- Med en tankkapacitet på 7800 m3 har vi fået et utrolig konkurrencedygtigt produkt, som vi nu er i stand til at sælge til destinationer langt væk fra de normale rammer her i Danmark. Senest har vi solgt 52 tanke til Åland i Finland, 78 tanke til Færøerne og så de 30 tanke til kronprinsessens hjemland, siger Henrik Junker. Også fra Argentina og England kommer der forespørgsler.

Xpres

Med de internationale markedsmuligheder er Spæncoms tank blevet døbt Xpres-tanken. Xpres kommer bl.a. af den hurtige montagetid.

- Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde vores kunder et endnu større udvalg af tanke, udtaler salgsingeniør Henrik Junker, og fortæller, at Spæncom nu er leveringsdygtige i tanke fra 17 m3 til 7800 m3 og kan dermed opfylde de fleste behov inden for landbrug, fiskeopdræt og industrimarkedet.