Der er udsigt til, at transporttiden mellem markerne bliver kortere, hvis det står til regeringen.

I en pressemeddelelse fortæller transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, at regeringen har planer om at hæve fartgrænsen for traktorer på landevejen fra 30 til 40 kilometer i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen, siger til Maskinbladet, at det er et levn fra fortiden, at traktorer kun må køre 30 kilometer i timen:

- Man tænker på en gammel, grå Ferguson med dårlige bremser, men i dag har landbrugsredskaber helt anderledes styre- og bremseegenskaber. De er mere sikre. Desuden er det sund fornuft at skabe lidt bedre flow i trafikken ved at lade traktorerne køre 40 kilometer i timen. Det kan ikke undgås, at landbrugsmaskiner virker hæmmende på mobiliteten, og nogle bliver irriterede over at køre bag et landbrugsredskab på vejene. Men der skal man huske på, at landbrugsredskaber tjener mange penge til Danmark. Derfor synes vi alt i alt, at det er meget fornuftigt at justere fartgrænsen. Det retfærdiggør ikke den nye fartgrænse, at de fleste traktorer allerede i dag kører 40 kilometer i timen. Men 40 kilometer i timen er en rimelig hastighed i forhold til den sikkerhed, der er indbygget i nutidens landbrugsredskaber, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Hos Færdselsgruppen vækker udmeldingen også begejstring.

- Vi mødtes med Hans Christian Schmidt, og gav ham en liste over forslag, som vi gerne så gennemført, og det her var et af dem. Vi er glade for, at han har lyttet til os, og vi håber, at det her betyder hurtigere og mere effektiv transport for landmændene, siger Jørgen Jørgensen, der er medlem af Færdselsgruppen.

Det skal dog understreges, at der endnu blot er tale om en udmelding fra transport- og bygningsministeren, og at det altså ikke er vedtaget i Folketinget endnu.