En svensk direktør med urent mel i posen og et dødsfald i virksomheden har - som administrerende direktør Tom Myrdal udtrykker det - givet nogle 'skvulp' hos Stroco-Agro A/S de senere år. Men i dag er skuden på ret køl, og det går godt for den danske Horsch-importør i Voldby ved Hammel. Ja, faktisk går det ret godt.

- 2018 tyder på at blive det bedste år nogensinde for os, fortæller Tom Myrdal, da Maskinbladet lægger vejen forbi en solrig formiddag i efteråret 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vores sælgere og teknikere kan koncentrere sig om at følge de enkelte produkter og deres udvikling, og det, tror jeg, vores kunder sætter stor pris på.

- Tom Myrdal, Stroco-Agro A/S

Strømlinet fokus og forretning

Foruden Horsch, der er specialist i teknik til jordbearbejdning, plantebeskyttelse og såning, forhandler Stroco-Agro A/S transportløsninger fra tyske Annaburger og produkter fra ammoniakspecialisten Agrodan. Samlet set har virksomheden en trecifret millionomsætning. Og det er netop det slanke produktprogram, som er virksomhedens styrke, mener Tom Myrdal.

- Vi skal ikke have fokus på andet - hverken traktorer og mejetærskere, eksempelvis. Vores sælgere og teknikere kan koncentrere sig om at følge de enkelte produkter og deres udvikling, og det, tror jeg, vores kunder sætter stor pris på, siger Tom Myrdal, der bliver suppleret af sin kollega, Jesper Fogsgaard, der er driftsdirektør og daglig leder i virksomheden:

- Vores kunder er meget loyale over for både os og produkterne, de værdsætter den viden, vi har. Og Horsch har bemærket os, fordi vi er de eneste, der både importerer og forhandler Horsch, siger Jesper Fogsgaard.

Det skandinaviske eventyr

Stroco-Agro A/S blev grundlagt i 2000 af den daværende ejer, Claus Strøier, som fik Horsch-forhandlingen på dansk jord. Siden da har vækstkurvens pil kun haft opadgående retning, og i 2016 kunne Maskinbladet eksempelvis berette, at ordrebøgerne bugnede i den hvidkalkede administrationsbygning ved landsbyen Voldby øst for Hammel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ambitionerne for vækst talte et indtog på de skandinaviske markeder i Norge og Sverige, men det viste sig at være alt andet end en succes. Det blev lukket ned igen i 2017, og i dag kører Stroco-Agro A/S en bedragerisag mod den tidligere direktør i Sverige. Forhandlingen af Horsch er efterfølgende afsat til andre parter i Norge og Sverige.

Hele holdet løfter virksomheden

Efter de omtalte bølgeskvulp har Stroco-Agro A/S fået ny ejerstruktur. Den er tredelt mellem den lokale forretningsmand Christian Christensen, godsejer Bendt Wedell og enken til virksomhedens tidligere ejer, Lotte Strøier.

- Den nye struktur betyder, at vi har fået mere kapital i ryggen, og det giver os den fornødne ro til at kunne arbejde med de interne strukturer i virksomheden, siger Tom Myrdal.

- Ja, medarbejderne har været igennem stor tumult, men de er her heldigvis stadig. Og jeg vil gerne understrege, at vi kun er nået hertil, hvor vi er i dag, på grund af den store holdindsats fra medarbejderne, tilføjer Jesper Fogsgaard med stolthed i stemmen.

Vi skal ikke blande blod

Hos Stroco-Agro A/S er ambitionen at ville favne en bred målgruppe - både den lille landmand, den store godsejer og maskinstationer. På sigt er strategien at udvide produktsortimentet, men der skal være den rette balance, understreger Tom Myrdal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal være nysgerrige og holde øjnene åbne for nye produktmærker, som kunne være noget for os. Men det må ikke gå ud over den knowhow, vi har inden for de mærker, vi forhandler i dag. Når vi en gang udvider paletten, så skal der være en balance i det - vi skal ikke blande blod - forstået på den måde, at hvis vi tager et nyt mærke ind, så skal vi også sætte et nyt hold til at tage sig af det, siger direktøren, som får opbakning af sin daglige leder:

- Ja, men vi venter gerne på det helt rigtige, siger Jesper Fogsgaard.

Noget stort i sigte

Når Tom Myrdal og Jesper Fogsgaard tager et kig i krystalkuglen og vurderer fremtiden for dansk landbrug, så taler den til Stroco-Agros fordel.

- Vi kan mærke, at landbrugene bliver større. Og eftersom vi er meget stærk på de store maskiner, så vurderer vi, at vi har større chance for at komme i betragtning, når brugene skal ud at investere i nye maskiner, siger Jesper Fogsgaard.

- Og så er der mere fokus på præcisionslandbrug. Her er Horsch rigtig gode til at udvikle nye produkttyper. De putter mange penge i økologi og præcisionslandbrug, tilføjer han.