Hen over påsken har foråret fået godt tag i den sydlige del af Europa, og både sol og varme ser nu også ud til at brede sig til det Nordeuropa, og det sender også varmere vinde over svinepriserne.

- Traditionelt ser vi en god afsætning op til påske, hvorpå efterspørgslen falder igen på den anden side af højtiden. I år har den tidlige påske givet en mindre stigning end normalt. Til gengæld har det gode vejr nu medført en stigende efterspørgsel på ferske udskæringer. Det er lidt den omvendte verden i år, men lige nu er udviklingen altså positiv, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Priserne på skinker og forender er stabile, mens efterspørgslen på både bove og kamme i øjeblikket er stigende. Samtidig er der en god afsætning af backs til det engelske baconmarked

- Der er en begyndende interesse for nakker, men vi skal nok et par uger længere frem inden vi rigtigt rammer grillsæsonen, hvor vi typisk ser efterspørgslen på netop nakker stige markant, siger Søren Tinggaard.

At der er sommer på vej smitter også af på priserne på so-kød, hvor vi mærker en noget større interesse fra industrien i forlængelse af påsken.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,40 kroner pr. kg og 5,70 kroner pr. kg for søer.