LandboUngdoms DM i pløjning 2016 i Grindsted blev afgjort lørdag. Ny Danmarksmester i vendeplov blev Jesper Madsen fra Odder og i Standardplov vandt Bjarne Nielsen fra Thisted.

De to bliver dermed Danmarks repræsentanter til VM i pløjning i Kenya næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM arrangementet havde i den grad medvind i forhold til afviklingen med fint solskinsvejr, gode jordforhold og et frivilligt team af over 100 lokale LandboUngdoms medlemmer, som fik det store stævne til at lykkes.

- VI har forberedt os i mere end tre år på disse to dage, så det er med en del lettelse, at vi i Styregruppen bag DM nu kan sætte os til bords ved Plovfesten, og glæde os over at det gik efter planen, siger Simon Jensen fra Region Ribe LandboUngdom, som var arrangører af DM. Op mod 1.300 mennesker lagde vejen forbi DM i pløjning 2016 på Hedegårds marker hen over weekenden.

Ni danske mestre kåret

På førstedagen blev der kåret Danmarksmestre i stubjord. Her blev der fundet en vinder i både vendeplov og standardplov for henholdsvis juniorer og seniorer samt farmklasse. Lørdag blev de sidste vindere fundet, da pløjningen da foregik i Grønjord, og vigtigst den samlede vinder af DM 2016 for standardplov og vendeplov samt veteranklassen.

Lørdag formiddag fik tilskuerne lidt at grine af, da Billund Kommunes Byråd havde sat hinanden stævne i kampen om at blive byrådets bedste pløjer. Med Borgmester Ib Kristensen i spidsen prøvede i alt fem byrødder og den nye forstander fra Grindsted Landbrugsskole lokalpolitikere kræfter med pløjesporten. Frede Nørskov (A) løb med sejren i den konkurrence.

Tæt afgørelse i Skole DM

Arrangørerne glæder sig også over den store opbakning, der var fra landbrugsskolerne til Skole DM, hvor mere end 300 elever var mødt frem på førstedagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmarksmesterskabet for skoler blev afgjort med mindst mulig margin, da de fire første hold kun var adskilt af fire point. Nye danske mestre i Skole DM i pløjning blev Agroskolen med 104 point, kun et halvt point mere end Grindsted Landbrugsskole og tre point mere end Nordjyllands Landbrugsskole på en tredje plads.

- Det var fantastisk at opleve så mange landbrugsskoleelever og lærere, som var mødt frem i dag for at heppe på Skole DM deltagerne. Der stillede 11 hold op fra syv forskellige landbrugsskoler, og vi er meget glade for, at vores forholdsvise nye koncept, nu er blevet en integreret del af skolernes liv og en del af undervisningen, påpeger Simon Jensen.

Se alle resultater i boksen til højre.

Se resultaterne fra første dag her.