Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Små partikler kan nu separeres med ny lameldekanter

Af Josefine Ørts Felletoft - 9. nov. 2018 KL. 15:30

Cir-Tech A/S har udviklet en lameldekanter, der kan separere små partikler.

En af årets Agromek nyheder er en lameldekanter, som Cir-Tech A/S står bag. Dekanteren har en modificeret rotor, der er tilpasset afgasset biomasse. Den er især god til at separere små partikler.

På dekanteren er skruen skråtstillet. Det medfører, at partiklerne hurtigt ledes ud mod kanten og dermed hurtigere frigøres fra væsken, hvilket betyder en mere effektiv separation af partiklerne.

- Lameldekanteren kan separere de fine partikler langt bedre end tidligere. Jeg har været i branchen i mange år og kender de forskellige teknologier. Derfor synes jeg, det gav mening at kombinere en dekanter og skruepresser, som begge har fordele og ulemper, fortæller Preben Nissen, direktør for Cir-Tech, og fortsætter:

- Vores leverandør af dekanter har udviklet lamelskruen til dekanteren. Det er meningen, at grovpartiklerne er sorteret fra, inden lameldekanteren skal anvendes, for den kan kun bruges til de små partikler.

Lameldekanteren bliver endnu ikke brugt i Danmark, men den er blevet testet flere steder med gode resultater. Serien har dekantere med kapacitet op til 50 m3 i timen. Lameldekanteren kan opleves ved Agromek 2018.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame