For at forebygge seksuelle overgreb mod dyr, bør Danmark følge trop med vores nabolande og indføre forbud mod sex med dyr, mener Dan Jørgensen,

- Dyr skal behandles med respekt og omsorg og har krav på en særlig grad af beskyttelse, da de ikke selv kan sige fra. Derfor vil jeg foreslå dyreværnsloven ændret, så det fremgår eksplicit, at sex med dyr ikke længere skal være tilladt, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag er dyrene kun beskyttet af den generelle dyreværnslovgivning, men den forudsætter, at det kan dokumenteres, at dyret har lidt overlast.

- Det kan være en meget vanskelig opgave at løfte bevisbyrden for, at dyret har lidt overlast. For mig er det afgørende, at tvivlen kommer dyrene til gode. Derfor skal sex med dyr helt forbydes, siger han.

I lande som Sverige, Norge, Holland, Schweiz, England, Frankrig og Tyskland er der allerede forbud mod dyresex.

- Når reglerne strammes i resten af Europa, så er der en risiko for at Danmark betragtes som et helle for mennesker med de tilbøjeligheder. Derfor ønsker jeg at sende et klart signal om, at Danmark ikke er et fristed for folk, der ønsker at udnytte dyr seksuelt, siger Dan Jørgensen.