Katastrofen truer. Nu er den afrikanske svinepest nået til Belgien, hvor man har fundet to smittede vildsvin. Det haster med at sikre Danmark mod smitten. Derfor forstår jeg ikke, at vildsvinehegnet skal vente til januar 2019. Det skal op NU, og vi skal have fjernet de vildsvin, vi allerede har i Danmark NU.

Et udbrud i Danmark vil ikke kun gå ud over landbruget. Det vil ramme hele det danske samfund. Et udbrud vil lukke for al eksport af grisekød uden for EU, en sum af 11 milliarder kroner årligt. Landmænd vil gå konkurs og følgeerhverv, lokalsamfund og banker vil lide store tab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et udbrud i Danmark vil ikke kun gå ud over landbruget. Det vil ramme hele det danske samfund.

- Berith Nissen, Sønderjysk Landboforening (SLF)

Danmarks økonomi vil blive ramt hårdt. 33.000 personer er beskæftiget inden for griseproduktion og følgeerhverv, og specielt her i landkommunerne i det syd- og sønderjyske har vi mange beskæftigede inden for branchen. Og er disse job først væk, er de svære at få tilbage. Det er jeg bange for, at få tager alvorligt, fordi man ikke ved det.

Tænker vi på dyrevelfærd, er det en frygtelig og smertefuld sygdom for grisene at få, med næsten 100 procent dødelighed. Og der findes ingen vacciner eller behandlingsmuligheder. De seneste dages tv-klip fra Kina og Østeuropa, hvor døde grise smides op i lastbiler, taler sit eget sprog.

Så hvad venter politikerne på? Lad os få det hegn op nu. Så skal vi, med hjælp fra jægerne, nok tage os af de vildsvin, vi allerede har i Danmark.