SKAT har ofte fokus på alle former for deltidslandbrug, der drives med underskud i en årrække. Derfor kan det få store konsekvenser for den enkelte, hvis man ikke er opmærksom på sit fradrag. Det skriver Sønderjysk LandboForening (SLF) i en pressemeddelelse.

Det er ret vigtigt at have styr på erhvervsindtægter og fradragsberettigede erhvervsudgifter, siger regnskabskonsulent i SLF, Henning Holm:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Deltidslandmænd kan få skattemæssige problemer med at fratrække erhvervsmæssigt underskud, når man samtidig har en mindre omsætning. Kører man for eksempel tre år med underskud, så vil SKAT typisk bede om en forklaring på underskuddet og spørge til landmandens fremtidsudsigter i forhold til at genere overskud, forklarer han

SKATs vurdering går på, hvorvidt der drives en erhvervsmæssig virksomhed, eller om der reelt er tale om en hobbyvirksomhed. De skattemæssige konsekvenser af at blive underkendt som en erhvervsmæssig virksomhed er for det første, at underskud ikke kan fradrages.

Fordel udgifter over flere år

Henning Holm anbefaler, at for eksempel nyindkøb af maskiner eller renovering af bygninger ikke trækkes fra samme år, men at man deler fradraget over flere år.

- For at sikre bedriftens erhvervsmæssige tilknytning, kan det på sigt være bedre at fordele en udgift i takt med indtægterne. På den måde bliver udgifterne fradraget i år med overskud, fremfor at udgifterne kortsigtet resulterer i en årrække med underskud. For så er det, at SKAT vil undre sig og bede om en forklaring, pointerer Henning Holm.

Privat og erhverv for sig

Endelig er det vigtigt, at deltidslandmanden er kritisk med, hvad der opgøres som privat og hvad der er erhverv, fremgår det af pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange tænker måske ikke over at skille erhverv og privat ad. Men man bør faktisk tænke det meget opdelt og få lavet en erhvervskonto, kun til deltidslandbruget. Og så lade være med at køre privatforbrug som for eksempel telefon og it indover erhvervet, pointerer juniorkonsulent i SLF, Michael Hanghøj Pedersen.