Danske slagtekyllinger lever et kort liv på jord. Og et tungt ét, hvis man spørger Dyrenes Beskyttelse. Det skriver sn.dk med henvisning til et Ritzau-telegram.

I løbet af blot 34,2 dage når en slagtekylling at tage to kilo på, og så er den klar til at blive slagtet. For ti år siden gik der 37,4 dage, viser branchens egne tal. Den udvikling ser Dyrenes Beskyttelse med bekymring på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et problem, fordi det betyder, at kyllingerne ikke længere kan gå normalt. De bliver hurtigt så påvirkede af den store vægt af især brystet, at de ikke længere bevæger sig, siger Pernille Fraas Johnsen, chefkonsulent for landbrugsdyr i Dyrenes Beskyttelse.

En anden kylling end for ti år siden

Det Dyreetiske Råd har anbefalet, at producenter af slagtekyllinger bør fremme en langsommere vækst af hensyn til dyrenes velfærd og evner til at gå. Men metoden med hurtigt at fede kyllingerne op er ikke ulovlig, og kritikken preller da også af på Martin Hjort Jensen, formand for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ.

- Der er sket en udvikling i avlen, så kyllingerne vokser hurtigere. Dermed er det også en anden kylling, end den vi havde for ti år siden. Jeg kan ikke genkende kritikken, som jeg mener er overdramatiseret. De kyllinger, jeg har i min stald, og som skal slagtes i næste uge, går fint omkring, siger han.