Efterårsferien nærmer sig, og mange familier begynder at planlægge, hvilke aktiviteter ferien skal fyldes ud med. En af disse kunne være at slagte økologiske gæs på Kalø.

Idéen er som sådan ikke ny, idet der hvert år slagtes både gæs og ænder på Kalø Økologisk Landbrugsskole, hvorefter de sælges i gårdbutikken på Kalø. Det nye består i år i, at man selv får muligheden for at være med til slagtningen. Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Slagt, hvad du vil spise

Mange forbrugere vil gerne tættere på fødevareproducenterne for at lære mere om fødevarer. I dette tilfælde gælder det hele historien fra gæsling til fuldvoksen gås, og alt hvad der sker derind imellem. Der er fokus på økologi, dyrevelfærd og ikke mindst respekt for det dyr, man selv avler med henblik på en skønne dag at skulle slagte det.

- Der er i disse tider meget debat om os kødspisere. Mange mener, at vi selv skal kunne være i stand til at slagte vores dyr for at kunne retfærdiggøre at spise dem. Det er der meget fornuft forbundet med, syntes vi her på Kalø, og derfor giver vi nu andre glade, økologiske kødspisere muligheden for at se, hvordan det foregår i virkeligheden, fortæller Frederik Nue Møller, der er driftsleder på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Arrangementet egner sig for hele familien og er oplagt, hvis man vil vide mere om, hvordan og hvorfra julegåsen kommer fra. Efter slagtning tager man selv dyret med hjem, plukker det og gør det i stand.

Arrangementet er eksklusivt, idet der kun er et antal begrænsede gæs til salg.