Toptunede kædesave for fuld udblæsning. Det er en af de seks discipliner, Nordens bedste skovhuggere konkurrerer i på Roskilde Dyrskue fra den 5. til 7. juni.

Far og søn

Danske Preben Palsgaard er regerende nordisk mester, men udfordres i år af stærke norske og svenske skovhuggere - og ikke mindst af sin egen søn, Brian Palsgaard, der er fast besluttet på at vælte sin far af tronen. Om det så lykkes, er en helt anden sag. Stihl Timbersports er den mest krævende globale konkurrence for skovhuggere. Her er det ikke nok med ambitioner og intensiv træning. Uden erfaring har unge deltagere på forhånd et handicap, når der skal arbejdes lynhurtigt og effektivt med økse og gammeldags langsav. De gamle rotter i skoven giver ikke ved dørene, når det gælder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øksen er afgørende

Fredag den 5. juni afvikles det Nordiske Mesterskab for hold. Her får de unge "rookies" lejlighed til at prøve kræfter på lige fod med de mest erfarne skovhuggere fra Norge, Sverige og Danmark. Sverige vandt holdkonkurrencen ved sidste års NM i Norge, men i år er holdopstillingen ændret, så alt er muligt. Svenskerne har dog tradition for at bruge øksen meget i skoven, og det giver dem en fordel i holdkonkurrencen.