Ifølge JydskeVestkysten har Skare Food A/S, der er en virksomhed inden for fødevareforædling, besluttet sig for at udvide på adresse i Kongensgade i Christiansfeld. I øjeblikket beskæftiger produktionen cirka 120 ansatte.

Hidtil har det både været på tale at flytte fabrikken et helt andet sted hen og endda til udlandet, men Skare Food vil helst blive i Christiansfeld - og det ser ud til at lykkes, skriver JydskeVestkysten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Planen er, at der skal bygges til med 1200 kvadratmeter pakkeri og kølerum til brug for produktion af skiveskårne og pakkede kødprodukter i umiddelbar tilknytning til fabrikken i Kongensgade, og det har Skare Food nu bedt Kolding Kommune om at lave det nødvendige plangrundlag for.

Men sagen er ikke helt ukompliceret, siger formanden for plan-, miljø- og boligudvalget Birgitte Kragh (V) til JydskeVestkysten.

- Det er ingen nem opgave. Der er lige nogle særlige udfordringer, vi skal have belyst, før vi vil sætte den store planlægning i gang, fortæller Birgitte Kragh, og tilføjer:

- Vi har jo at gøre med en virksomhed, som ligger med boliger rundt omkring, og vi vil gerne beholde Skare Food og arbejdspladserne i Christiansfeld, men det skal også være et attraktivt boligområde, så alle har det godt, siger udvalgsformanden.

Derfor har politikerne bedt deres embedsmænd i planafdelingen om allerførst at afklare en række udfordringer med støj, trafik og det faktum, at virksomheden ligger indenfor bufferzonen til Unesco-verdensarvområdet, hvilket kræver, at der skal tages særlige hensyn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så vi kan endnu ikke sige, at det er sikkert, at vi laver en lokalplan. Men vi er positive, og det er vores hensigt, oplyser Birgitte Kragh til JydskeVestkysten.