Til sæson 2015 bliver Skamstrup Maskinstation ejer af yderligere tre finsnittere, to gyllevogne, lastbil og gylletrailere plus endnu flere traktorer og mindst lige så mange øvrige redskaber.

Skamstrup Maskinstation har nemlig købt maskinstationsdelen hos Trøllund Maskinstation, som ligger cirka 25 kilometer fra Skamstrups hjemmeadresse i Nordenskov mellem Grindsted og Varde i Vestjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klar til fremtiden

Torben Kamp, indehaver af Skamstrup Maskinstation, fortæller at der er flere baggrunde for købet af maskinstationsdelen fra kollegaen:

- Det handler først og fremmest om strukturudvikling. De danske maskinstationer skal kunne rumme de store kunder, og da de danske landbrug bliver færre og større, så er maskinstationerne også nød til det. Udvikling med tilpasning til den store strukturudvikling, går stærkere og stærkere og sker hurtigere end man lige regner med.

Torben Kamp fortæller også, at de store landbrug i dag, som måske har 600 hektar majs, forventer af sin maskinstation, at de bliver taget på én gang.

- Det kræver en del af maskinstationen, som både skal have stor kapacitet og samtidigt være flere steder på én gang.

Specialløsninger

- En anden væsentlig grund til at blive større er, at vi kan overkomme flere specialopgaver, påpeger Torben Kamp.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Eksempelvis har vi fået forespørgsler på selvkørende frakørselsvogne, som kan bjerge grovfoder i lavt liggende områder, og det er en opgave vi bedre kan løfte end eksempelvis en maskinstation med fem ansatte.

Torben Kamp peger også på en tendens som kompaktfoder, hvor en maskinstation med flere finsnittere, lettere kan håndtere at have én finsnitter med flere knive stående til at imødekomme ønsker til kompaktfoder hos nogle kunder.

Samarbejde med Trøllund

Største delen af maskinerne fra Trøllund overtager Skamstrup.

- Dog fortsætter Trøllund Maskinstation med pasning af knap 1.500 hektar jord, hvor de beholder traktor, plov, sprøjte samt mejetærskere til at varetage opgaverne i marken, fortæller Torben Kamp, som dog fortæller, at Skamstrup skal stå for såarbejdet.

I sommerperioden, hvor vi ofte mangler ekstra hænder og traktorer, er det meningen, at vi kan leje Trøllund ind til hjælp ved eksempelvis frakørsel af græs, og det samme gælder til majsensileringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Placeringen af de to maskinstationer passer ret godt ind i sæsonens planlægning:

- Omkring Nordenskov er der flere lavbund-arealer, som ikke er tjenlige lige med det samme, hvorimod jorden er lidt lettere i Trøllunds område, og på den måde forventer vi at kan komme igang før med gyllevognene i Trøllunds område, og derefter rykke nærmere Nordenskov-området, fortæller Torben Kamp.

- Man kan aldrig regne med at få alle kunderne med fra den tidligere maskinstation, men vi har allerede lavet aftaler med flere, så vi er meget positive og glæder os til at komme i gang med den spændende sæson 2015.