Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Det skal være godt at være landmand

Af Maskinbladet - 12. mar. 2018 KL. 10:39

Godt 100 medlemmer mødte op til SLFs generalforsamling med årsberetning, valg til bestyrelse og repræsentantskab samt livlig debat i salen.

Godt 100 medlemer var mødt op til generalforsamling i SLF, hvor Formand Christian Lund og direktør Erik Lydiksen aflagde SLFs årsberetning og fortalte om året der gik og året der kommer.

2017 var et godt år, men der er ingen grund til at hvile på laurbærrene, var de to enige om. Det gælder både i forretning og i forening: Der er al mulig grund til at være fremme i skoene - hvad angår produkter, specialisering, digitalisering samt politisk dialog og involvering.

Omverdens krav

Vi skal være konkurrencedygtige og kunne se ind i den virkelighed, der nu er - med stigende krav og forandringer samt forbrugernes skiftende vaner, behov - og til tider - skepsis og kritik.

- Det skal være godt at være landmand, og vi gør vores bedste for, at I har gode rammebetingelser. Vi må også bare se ind i en fremtid med stadig stigende krav og modstand mod landbruget. Det kan godt bekymre - også i forhold til kommende generationer af landmænd, sagde Christian Lund.

Netop generationsskifte er noget, SLF tager alvorligt, og gør en hjælpende indsats i forhold til. Unge landmand kan have svært ved at stille med den nødvendige kapital og den ældre generation svært ved at sælge. Ofte kan en alternativ etableringsform være løsningen - det kan SLF hjælpe med, og i løbet af året vil der være forskellige arrangementer om netop generationsskifte - allerede 22. marts kan man høre mere om dette hos SLF.

Flere aktive medlemmer, tak

Rekruttering til landbruget er noget, som optager flere parter. Gråsten Landbrugsskole arbejder også hårdt for at skaffe elever nok, fortalte en repræsentant fra skolen. Åbent landbrug og skoletjenester er også med til at øge kendskabet til landbruget - og til at skabe den forståelse og respekt for erhvervet, som der er hårdt brug for.

Landboungdoms formand fra Sønderjylland Nord, Trine Nehlsen Kjær, holdt i løbet af aftenen et oplæg, hvor hun netop opfordrede alle landmænd med elever på deres bedrifter til at få dem meldt ind i foreningen. De oplever pt. nedgang i medlemstallet.

-Vi har det rigtig sjovt og holder en masse arrangementer og det er en god måde at få nye venner og netværk på. Så sig det nu til jeres elever, sagde Trine Nehlsen Kjær.

Medlemstal var også oppe at vende i generalforsamlingen - tallet er faldende, så hvordan kan vi opfordre landmænd til at blive medlem - og for den sags skyld - hvordan kan vi få landmænd til at synes, at det er attraktivt at deltage i bestyrelsesarbejde?

Et meget aktuelt emne, for da der skulle vælges to nye kandidater til bestyrelsen i løbet af aftenen, var der ingen kandidater til de to ubesatte stillinger.

 Til repræsentantskabet blev der valgt 25 medlemmer.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame