Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Skærebord skal være fleksible over 30 fod

Af Morten Damsgaard - 11. okt. 2018 KL. 05:00

  • ww307254_1
  • ww307254_2
  • ww307254_3
  • ww307254_4

Landmand fra Langeland er ikke i tvivl om, at skæreborde på mere end 30 fod skal være fleksible på den ene eller anden måde.

- I nogle egne af landet, er der mere behov for fleksible skæreborde end andre, og vores område er bestemt ingen undtagelse, fortæller Christian Jensen fra Langeland, som driver landbrug på både Langeland og på Sydfyn.

Christian Jensen er en erfaren herre inden for fleksible sejlskæreborde, da han allerede i 2014 kørte den første høst i møde med sådan et skærebord.

- Når skærebordet er over 30 fod bredt, så er jeg af den overbevisning, at skærebordet skal være fleksibelt og kunne følge jordens overfalde for at sikre en ordentlig høst af afgrøden, fortæller Christian Jensen, mens vi besøger ham i høsten 2018, hvor han kører test med et nyt fleksibelt sejlskærebord fra John Deere.

740 FD er navnet på det nye skærebord fra John Deere, hvor FD indikerer, at der er tale om et FlexDraper-bord, mens 40 fortæller, at der er tale om en 40 fods version, og 700 viser, at vi har med en ny generation skærebord at gøre.

Klare mere materiale

De nye generation har først og fremmest en topsnegl med større diameter.

- Topsneglene på skærebordet er vokset fra 12 til 18 tommer, hvilket betyder, at bordet kan håndtere langt større afgrødemængder end det tidligere bord, fortæller Mogens Olsen, produktspecialist for høstmaskiner hos den danske John Deere-forhandler, Semler Agro, som havde det 40 fods FlexDraper-skærebord til demonstration hos Christian Jensen i høsten.

Det samme gør sig gældende for åbningen ved sluget, hvor center-føderullen kan stilles i to forskellige positioner for på den måde at kunne tillade en større materiale mængde.

Selve flex-delen på skærebordet består af den fleksible knive, som kan give sig 19 centimeter i flex-mode, og båndet på skærebordet er delt i fire for på den måde bedre at kunne følge markens overflade.

- Alt indstilling og opsætning af skærebordet sker fra John Deeres integeret terminal og kørehåndtag, og det er et stort plus ved skærebordet, fortæller Christian Jensen efter at have kørt med skærebordet i høsten 2018. Men han har dog et enkelt ønske til John Deere:

- Det vil være dejligt, hvis John Deere kunne udvikle et system, så vinden vil følge kniven. I flex-mode kan det nemlig blive en udfordring, da riglen altid vil følge knivens højeste punkt, og dermed have svært med at hjælpe afgrøden ind over kniven, dér hvor kniven er lavest, påpeger Christian Jensen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame