Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sjællandsk gods køber 3x Ideal tærskere

Af Morten Damsgaard - 21. dec. 2018 KL. 09:17

Adamshøj Gods investerer til kommende sæson i hele tre af Fendts topmodel mejetærskere på bælter: Fendt Ideal 9T.

På Adamshøj Gods ser man frem til sæson 2019 og specielt høsten, hvor man kan sætte hele tre nye mejetærsker igang på godets markbrug.

Der er tale om tre Fendt Ideal 9T-mejetærskere, som er topmodellen af mejetærskere fra Fendt. Ideal 9T er en 647 hestekræfter maskine med to langsgående rotor, en 17.000 liters korntank og 40 fods skærebord.

Imponerende i høsten

- Vi havde mejetærskeren på prøve i høsten 2018, og det så virkelig spændende ud. Der var flere ting som tiltalte os, fortæller Carl Boisen Thøgersen, godsejer.

I samarbejde med CBR Agro kommer man op og drive sæson 2.600 hektar i sæson 2019.

- Vi har 600 hektar med frø, og her har vi store forventninger til de to lange rotorer, som vi tror på kan levere en rigtig fin færdigvare, fortæller Knud Arne Frandsen, driftsleder hos Adamshøj Gods.

.- Desuden presser vi 10 til 15.000 bigballer om året, og her kunne vi i høsten 2018 se, at halmkvaliteten er rigtig god efter Ideal-mejetærskeren.

Kendt med Fendt

På Adamshøj Gods er man i forvejen kendt med Fendt-teknik, da man råder over fem Fendt-traktorer. Der er tale om Fendt-traktorer i 800-, 900- samt 1000-serien, og da Ideal-mejetærskeren har samme opbygning i kabinen, vil der være stor genkendelighed mellem traktorerne og mejetærskerne.

- Vi fik i foråret leveret en Fendt 1050, og den har nu kørt 1.600 timer uden de mindste problemer. Derfor er vi ikke bange for at købe noget nyt teknik fra Fendt - vi er overbevist om, at det er gennemtestet og afprøvet inden det sendes på markedet, fortæller Knud Arne Frandsen.

Mejetærskerene bliver desuden udstyret med 40 fods MacDon-skæreborde i Flexudgaven.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame